Опозиція звернулась до США з вимогою санкцій проти української влади

Поділитися

Опозиція ініціює акції під Межигір’ям і звернулася до Конгресу США та Сенату США з вимогою запровадити санкції “проти українських чиновників, які воюють з власним народом”. Про це зі сцени Майдану в четвер, 5 грудня, заявив голова Політради ВО “Батьківщина” та фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк, передає УНН з посиланням на прес-службу політсили.

Арсеній Яценюк оголосив план дій учасників Майдану, який складається з п’яти пунктів: “Наші основні завдання – це звільнення політичних в’язнів, кримінальне покарання всіх, хто віддавали незаконні накази бити наших дітей, це арешти тих, які тут кийками махали. Це відставка уряду, який давав вказівку бити людей на Майдані і який знищив разом з Януковичем наше європейське майбутнє”.

Ключова політична вимога, як нагадав Арсеній Яценюк, – дострокові президентські і парламентські вибори.

“Наше геополітичне завдання – повернення України до європейської сім’ї і підписання Угоди з ЄС”, – додав він.

Арсеній Яценюк розповів майданівцям про ініціативи, викладені в плані дій учасників Майдану.

Він повідомив про ініціювання акції під Межигір’ям.

Він також повідомив, що три лідери опозиції звернулися до Конгресу США та Сенату США з вимогою запровадити санкції проти українських чиновників, які воюють з власним народом: “Через заступника Державного секретаря США, яка була на Майдані, ми передали листа на ім’я президента США Барака Обами про те, що український народ бореться за свою демократію”.

“Ми звертаємось до американської адміністрації і до всього світу підтримати реальними кроками нашу боротьбу за наші права і ввести санкції проти тих, хто бореться з власним народом – а це режим цього президента”, – підкреслив Арсеній Яценюк.

Серед ініціатив Майдану, за словами Арсенія Яценюка – залучення важкої будівельної, сільськогосподарської та комунальної техніки для посилення периметру Майдану: “У нас багато ініціатив. І щоб зробити показ сільськогосподарської техніки на Майдані. Беркут хай його подивиться”.

Він нагадав, що опозиція сьогодні побувала в лікарні швидкої допомоги, де перебувають шестеро людей, незаконно затримані на Банковій: “Ми зробили так, аби вони лежали в лікарні, а не в СІЗО. Ми передали передачі і добились, щоб до шістьох активістів пустили адвокатів”.

Конституційний суд вирішив, що єдиною державною мовою у Молдові є румунська, а не молдавська

Опозиція оголосила план дій учасників Майдану (текст)