Прокуратура Тернопільщини вимагає дотримуватись закону під час проведення мирних акцій!

Поділитися

Про це сьогодні, 4 грудня 2013 року, йшлося на брифінгу прокурора Тернопільської області Геннадія Мовчана.

Прокурор області зупинився на забезпеченні належного громадського порядку під час проведення мирних акцій в області .

«Проведення таких заходів є однією з конституційних гарантій права на свободу думки і слова за умови дотримання норм Закону.

На даний час будь-яких порушень з боку учасників мирних акцій на Євромайдані міста Тернополя не відбулось.

Правоохоронними органами загалом забезпечено належний громадський порядок у місцях масового зібрання людей і в подальшому правоохоронцями буде зроблено все для спокою громадян» – сказав прокурор області.

Звертаючись до організаторів заходів Геннадій Мовчан зазначив, що і надалі мирні акції повинні проходити в межах діючого законодавства.

Однак, упродовж двох днів відбувалось блокування будівлі Тернопільської обласної державної адміністрації з метою недопущення до виконання своїх службових обов’язків працівників та службовців установи.

«Це недопустимо!

«Звертаю увагу, що захоплення будівель і споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян – це кримінальний злочин.

І хто б його не вчинив, буде відповідати згідно із Законом!

Діям всіх учасників акції, в тому числі і правоохоронним органам, у разі порушень закону чи перевищення службових повноважень буде надана правова оцінка.

Акцентую увагу учасників мирних акцій не піддаватись на будь-які провокації.

Попереджаю провокаторів, ким би вони не були, які б посади не займали, у разі вчинення ними протиправних дій їх буде притягнуто до відповідальності» – наголосив прокурор області.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Заступник губернатора Тернопільщини зламав ногу

Заява Генерального прокурора України Віктора Пшонки