Родину підприємців побили битами ледь не до смерті

Поділитися

Донецькі правоохоронці знайшли та затримали організатора нападу на сім’ю підприємців з міста Амвросіївка. Двоє невідомих у масках заявилися до потерпілих пізно увечері, ледь не забили їх до смерті бейсбольними битами, зв’язали їх і вимагали віддати їм гроші, автомобіль та інші цінності. Про це УНН повідомили у ВЗГ ГУМВС України в Донецькій області.

“Спочатку вдалося встановити, що зловмисники під’їхали до будинку своїх жертв на легковому автомобілі, – коментує Артур Лихоліт, начальник Амвросіївського РВ ГУМВС України в Донецькій області. – Тікали з місця злочину спільники вже на двох машинах, оскільки викрали мікроавтобус потерпілих. До цього моменту ми активно працювали над заявами місцевих фермерів про крадіжки великої рогатої худоби. Корів, баранів, інших тварин невідомі особи забирали прямо з пасовищ. Розслідування цих крадіжок вивело нас на жителя Луганської області. І вже за кілька днів в селищі, де він проживав, “засвітився” викрадений “Фольксваген”. Машина, яку ми виявили в сусідній області, була без номерів, тієї ж марки, моделі, кольору. Так декілька різних злочинів склалися в одну картину”.

Під час проведення обшуку у місці проживання затриманого правоохоронці знайшли викрадені у сім’ї підприємців речі. Також вилучили знаряддя злочину, маски, телефони.

Затриманим виявися 28-літній чоловік, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. На даний момент слідчим відділом Амвросіївського РВ відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України – “розбійний напад, поєднаний з проникненням в житло”, а також за ч. 3 ст. 289 КК України – “незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством”, їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Донецька міліція продовжує посилено шукати поплічника затриманого.

Поки в Тернополі і в Києві триває Євромайдан, місцеві чиновники “працюють”

“Телефонного терориста” засудили до двох років позбавлення волі