“Телефонного терориста” засудили до двох років позбавлення волі

Поділитися

Набув чинності вирок Дніпровського районного суду м.Дніпрдзержинська Дніпропетровської області за кримінальним провадженням, відкритим стосовно місцевого мешканця за фактом неправдивого повідомлення про мінування. Про це УНН повідомили у прес-центрі СБУ.

Встановлено, що у червні ц.р. невідомий двічі телефонував з мобільного на лінію “112” та повідомляв про мінування храму Іонна Предтечі. Через півтори години правоохоронці встановили та затримали 31-річного ніде непрацюючого, неодноразово засудженого за незаконне поводження зі зброєю та крадіжку місцевого мешканця. Затриманий повністю визнав свою причетність до злочину і пояснив, що зателефонував у стані алкогольного сп’яніння, не маючи жодних намірів терористичного характеру. Свою провину визнав повністю.

Вироком суду зловмисника визнано винним у скоєнні злочину за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України, йому призначено покарання у вигляді двох років позбавлення волі та сплати 8 тис. грн.

З початку 2013 року в Дніпропетровській області за фактом неправдивого повідомлення про замінування об’єктів власності розпочато 12 кримінальних проваджень. Троє громадян України за вчинення цього правопорушення вже засуджені до реальних термінів ув’язнення.

Родину підприємців побили битами ледь не до смерті

Бізнесмена, котрий пропав безвісти, знайшли застреленим і підпаленим у власному авто