Смолоскипна хода до дня народження С.Бандери має більше спільного з фашистами, ніж з ОУН

Поділитися

Смолоскипна хода, яку націоналісти планують провести 1 січня до річниці дня народження Степана Бандери немає нічого спільного з історією та традиціями ОУН, натомість має багато спільного з фашистськими та нацистськими традиціями. Про це на своїй сторінці в Facebook написав історик, колишній директор Архіву Служби безпеки України Володимир В’ятрович, передає УНН.

“Як історик – багато років досліджую ОУН та УПА. Як громадський активіст – багато тижнів беру участь у Євромайдані. Я проти смолоскипної ходи 1 січня до дня народження Степана Бандери. По-перше, тому що такі акції не мають нічого спільного з історією та традицією бандерівського руху, натомість чітко асоціюються з фашистською та нацистською традиціями. По-друге, тому що знаю – таку акцію буде використано в медіа для компрометації і Бандери (він “фашист”, бо таким чином його вшановують), і Євромайдану (його учасники “фашисти”)”, – написав В.В’ятрович.

Історик закликав не розпочинати рік сумнівними акціями.

“Друзі, в 2014 нас чекає багато роботи, спрямованої на відстоювання як українського минулого, так і українського майбутнього. Тому не варто починати цей рік сумнівними акціями, що не сприяють ані першому, ані другому”, – наголосив В.В’ятрович.

Нагадаємо, 1 січня націоналісти планують провести традиційну смолоскипну ходу і таким чином вшанувати пам’ять провідника Організації українських націоналістів Степана Бандеру, який народився 1 січня 1909 року .

Путін стиснув Україну в такі обійми, з яких без втрат не вибратися

Тернопільські профспілки вимагають негайного поновлення договору оренди приміщень ФПУ з учасниками мирної акції протесту