Студентів Шумського ПТУ надурили на практиці в Одесі

Поділитися

Підприємство грубо порушило законодавство про працю відносно неповнолітніх. Прокуратурою розпочато кримінальне провадження

 

Прокуратурою розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом грубого порушення законодавства про працю відносно 12 неповнолітніх під час проходження ними практики на одному з підприємств Одеської області.

 

Учні Шумського ПТУ проходили виробничу практику на одному з підприємств Одеської області, де виконували різного роду будівельні, ремонтні та підготовчі роботи.

Прокурорською перевіркою встановлено, що посадові особи зазначеного підприємства допустили грубі порушення законодавства про працю відносно неповнолітніх. Зокрема, на підприємстві діти працювали понаднормово та без вихідних, жили в антисанітарних умовах, нераціонально харчувалися.

По завершенню практики, власники підприємства, знаючи, що в неповнолітніх не залишилося особистих коштів, не виплатило їм заробітну плату за фактично відпрацьований час, а купили лише для них білети на поїзд та передали на усіх 100 доларів США на оплату додаткових переїздів до міста Шумська.

За фактом грубого порушення вимог трудового законодавства відносно неповнолітніх, прокурором Шумського району розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.172 (грубе порушення законодавства про працю) КК України.

 

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні здійснюється районним відділом міліції.

 

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

На Тернопільщині посадовці товариства незаконно отримали дотації з бюджету на суму понад 100 тис. грн

На сайті Білого дому зареєстрували 10 петицій стосовно ситуації в Україні