Тернопіль третій день страйкує

Поділитися

 Біля Тернопільської обласної державної адміністрації ради третій день поспіль триває пікет. Представники опозиційних партій, громадські активісти та сотні мешканців Тернопільщини вимагають припинення повноважень голови Тернопільської облдержадміністрації Валентина Хоптяна, Кабінету міністрів і Президента України. Громада чекає, аби він вийшов до людей. «Хоптяна до народу!», «Разом – і до кінця!», «Слава Україні», «Хама – на нари», «Банду геть!» – одноголосно скандують мітингувальники.

Керівник страйкового комітету Тернополя, голова Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Володимир Стаюра та інші депутати обласної ради неодноразово заходили у робочий кабінет голови облдержадміністрації, але на робочому місці його не було.

 

«Ті, кого мені вдавалося зустріти в приміщенні облдержадміністрації – секретарі, заступники, – кожного разу висловлюють версію, в якому районі області сьогодні працює Валентин Хоптян, – зазначив керівник Страйкового комітету Тернополя, голова Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Володимир Стаюра – На прохання передзвонити до Хоптяна, працівники адміністрації заявили, що він поза зоною досяжності. Проте коли ми спробували зателефонувати самі, то виклик йшов, але ніхто не відповідав. Це можна побачити на відео, яке нам вдалося відзняти під час одного з таких візитів. Це вкотре доводить: працівники адміністрації під керівництвом облдержадміністрації вводять оману депутатів обласної ради та громаду Тернопільщини. Тому ми заявляємо, що такій владі не місце в Україні».

До 7 років позбавлення волі засуджено керівника будівельної фірми у Бережанах

Спілка офіцерів України Тернопілля підтримує Євромайдани Тернополя та України.