У День міліції активісти євромайдану закличуть міліціонерів “Не бути скотом”

Поділитися

Сьогодні, у День міліції, активісти Євромайдан SOS та Громадського сектору Євромайдану, проведуть акцію під Міністерством внутрішніх справ України.

Як зазначають організатори, у країні міліцейського свавілля та безкарності вони хочуть нагадати правоохоронцям про честь їхнього мундиру перформансом за участі… того-таки мундиру.

«Ми й у попередні роки не мали особливих приводів для феєрверків у День професійного свята українських правоохоронців, але цього разу на тлі останніх подій в країні, їх — іще менше. Професійне свято для української міліції — привід не для святкувань, а для того, аби принаймні замислитися: як у цій системі зберегти людське обличчя та «Не биць скотам!», — наголошують організатори.

Саме з цим месиджем активісти прийдуть на вулицю Богомольця під штаб-квартиру МВС та «помаячать» зі своїми плакатами-перформансами перед самим носом у правоохоронців.

Для довідки:
Тиждень тому під тим самим гаслом — «Не биць скотам!» та в рамках однойменної кампанії, яку оголосив Євромайдан SOS, активісти закликали всіх писати до Генеральної прокуратури України заяви про злочин правоохоронців 30 листопада на Майдані Незалежності та 1 грудня на вулиці Банковій. У підсумку до ГПУ було подано близько 40 заяв. Відповіді від компетентного органу досі не отримали.

Невідомі напали на пункт обміну валют і викрали близько 100 тис. грн

Бюджет – 2014 року знищить сільське господарство