У Тернополі, біля пам’ятника Івану Франку, відбулось віче без дискотеки

Поділитися

Незважаючи на сніг і дощ в понеділок 25 листопада у Тернополі біля пам’ятника Івану Франку відбулось Тернопільське Віче щодо проблемних питань міста. Відмінною особливістю заходу було те, що він проводився тернополянами за участі громадських активістів міста, без будь-яких політичних партій. Громада висловила своє ставлення до дій міської влади.
На площі біля пам’ятника Івана Франка зібралось біля двох сотень тернополян, було презентовано листівку під назвою “Про що мовчать тернополяни?”, підготовлену активістами групи “Тернопіль — Моє Місто”, в яку входять: Андрій Любецький, Наталія Карпишин, Ніна та Едуард Міляновські, Сергій Цвик та Андрій Деркач. В листівці були описані проблеми міста та запропоновані шляхи їх вирішення.
Тернополяни згуртувались, аби спільно вирішити нагальні проблеми. На віче були присутні: представники гаражного кооперативу “Аляска -Авто” з вимогою відновити електропостачання і захистити право на власність гаражів, представники вулиці Орлика з вимогою припинити проведення підготовчих будівельних робіт, мешканці вулиці Карпенка з вимогою перевірити законність передачі дитячого майданчика під будівництво, родичі загиблої Марії Деркач з вимогою усунути від виконання службових обов’язків причетних до трагедії лікарів, жителі мікрорайону «Пронятин» і «Кутківці», які вже роки добиваються ремонту дороги.
Громадою міста були сформовані вимоги Тернопільського Віче:
1. Відновити електропостачання і запропонувати шлях приватизації гаражів по вул. Текстильній;
3. Призупинити підготовчі будівельні роботи біля церкви по вул. Орлика;
4. Призупинити підготовчі будівельні роботи на дитячому майданчику по вул. Карпенка, 22 а;
5. Відсторонити від службових обов’язків лікарів, причетних до смерті Марії Деркач;
6. Врахувати пропозиції по плану зонування м. Тернополя;
7. Терміново провести ремонт доріг в мікрорайонах Пронятин (вул. Мирна) і Кутківці (вул. Болюха і Глибока Долина).
8. Прозвітувати перед громадою міста про ситуацію із землями, які знаходяться у комунальній власності (конкретно про використання земель, переданих на комунальні підприємства).

Про Тернопільське Віче було заздалегідь повідомлено міліцію міста Тернополя 18 листопада 2013 року, задовго до початку “Євромайдану”.

Олег Герман: “Пройшла орда – армада хана Яна”

Поки Тернопіль страйкує, міська рада потай ділить землю!