Українські митці та громадські активісти Євромайдану висунули єдині вимоги до політиків

Поділитися

Персональна відповідальності тих, хто видавав та виконував злочинні накази проти мирних протестантів, повне припинення репресій та гарантії їх незастосування щодо учасників мирних акцій протесту та позбавлення президента диктаторських повноважень через повернення до парламентсько-президентського устрою держави — такими є вимогами до політиків, які висунули українські митці, журналісти та громадські активісти Євромайдану.

«Ми вийшли на Євромайдан, тому що вимагаємо зміни правил політики, а не просто прізвищ. Ми визнаємо нелегітимною владу, яка незаконно узурпувала її у 2010 році (Конституційна реформа) і виступила проти свого народу», — написали у своїй заяві представники Громадського сектору Євромайдану.

Громадські активісти закликали кожного прийти у неділю, 8 грудня, на Марш мільйона та Народне віче, де громадські активісти оголосять свій план дій для досягнення цих вимог.

Заяву ініціювали Ірена Карпа, Олександр Положинський, Тарас Прохасько Сашко Положинський, Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Іван Леньо, Антін Мухарський, Каша Сальцова, Юрій Макаров, Олександр Ройтбурд, Ірина Славінська та інші люди. Ці вимоги підримали та приєдналися журналіст Роман Скрипін та Громадський Сектор Євромайдану: Володимир В’ятрович, Ігор Луценко, Ганна Гопко, Ярина Ясиневич, Ольга Галабала, Олена Франківська. Петицію можна підписати за посиланням: http://www.petitions247.net/zavdannia5-12

Голова страйкового комітету Тернополя Володимир Стаюра ображається на конструктивну критику

Чоловік вбив та розчленував колишнього однокласника