“Укроборонсервіс” готується вивести на міжнародний ринок танк Т-64

Поділитися

ДП “Укроборонсервіс” працює над виведенням на міжнародний ринок танку Т-64. Про це повідомив в інтерв’ю директор підприємства Сергій Микитюк, передає УНН.

Наразі підприємством створені умови для формування в іноземних замовників контрактного інтересу до придбання згаданого типу танків. Т-64 розроблено в Україні і раніше не поставлявся за кордон.

“Реалізація проекту з Т-64 має відкрити нову сторінку в історії як “Укроборонсервісу”, так і в цілому – “Укроборонпрому”. Є впевненість в успіху цього продукту, який перевершує багато аналогів за критерієм “ціна-якість”, – повідомив Сергій Микитюк.

Основними замовники танків Т-64 є країни, які використовують техніку радянського виробництва. Переважно, це регіони Африки, Південно-Східної Азії, частково країни арабського світу.

Довідково: Т-64 – основний бойовий танк, створений на початку 60-х років КБ Харківського заводу транспортного машинобудування (зараз ХКБМ). Серійно виготовлявся на Харківському заводі транспортного машинобудування (зараз – ДП “Завод імені В.О.Малишева”). Сьогодні Україна є головним експлуатантом танків Т-64. Модифікації Т-64 складають основу Сухопутних військ ЗСУ. Наразі в інтересах Міністерства оборони України на підприємствах ДК “Укроборонпром” здійснюється модернізація Т-64 до версії БМ “Булат”.

“Сталінгард” Ф.Бондарчука не потрапив в шорт-ліст номінантів на Оскар

Міліція затримала “мінера” школи