Заява Громадського сектору Євромайдану щодо створення опозицією широкого громадського руху

Поділитися

Вчора опозицією  оголошено про створення широкого громадського руху. За початковою ідеєю, цей рух має стати всезагальним та найбільш масовим в Україні, з мільйонами членів.

Позиція команди Громадського сектору Євромайдану:

Кінцева мета Майдану — це зміна не тільки прізвищ, а й системи. Найпростіша, мінімальна розшифровка — це після усунення Януковича від влади, підписання та імплементація Угоди про асоціацію з ЄС, зміна Конституції зі звуженням повноважень президента, а також низка інших змін, які творитимуть нову систему: реальне місцеве самоврядування та децентралізація фінансів, незалежне правосуддя, реформована міліція та інші (тексти змін у законодавство, приміром, обговорюються тут у Програмі революції http://bit.ly/Zminy2013)

Громадський сектор вітає ідею створення широкого громадського руху на наступних принципах, котрі забезпечують його дієздатність:

1. Надметою руху має бути зміна системи, а не прізвищ, що включає, але не обмежується усуненням Януковича від влади.

2. Інструментом має бути висунення рухом єдиного кандидата у президенти, який візьмезобов’язання підписати Угоду про Асоціацію з ЄС та реалізувати конкретну програму зміни системи, яка буде напрацьована та висунута громадськістю. І буде зобов’язаний після приходу до влади фактично її обмежити — щоб в нашій державі була неможливою узурпація влади.

3. Рух має бути орієнтований на довготривалу боротьбу за зміну системи з чіткими діями протягом 2015 року: розгортання боротьби проти системи у кожному селі, місті та області, захист можливості вільного вибору у 2015 році, правозахист від репресій влади та самозахист учасників руху.

4. Структура управління цим рухом має відповідати настроям в суспільстві, зокрема, тому факту, що громадськості довіряє більше людей, ніж політичним партіям. Рух не може бути утворенням партійних структур.

5. Принципами управління мають бути ті принципи, які сформував Майдан: самоорганізація та самоврядність, багатолідерність, відповідальність, взаємодопомога.

6. Правилами руху має бути повна доступність фінансової звітності онлайн у режимі реального часу та інші атрибути прозорого управління.

7. Рух має бути відкритим до приєднання.

На таких засадах Громадський сектор готовий негайно приєднатися до такого широкого руху.


Контактні телефони: +380 67 467-62-53, +380 50 371-77-31

Три запитання від Олега Германа

Мер Тернополя зачистив під себе ринок зовнішньої реклами?