Заява Євромайдану про оцінку подій, які сталися вночі на Майдані Незалежності та повідомлення про наступні дії

Поділитися

Організаційний комітет #ЄвроМайдан заявляє: українська влада провокує силовий сценарій розвитку подій в Україні, за розгортання якого особисту відповідальність несе Віктор Янукович.

 Застосування сили до мирних протестувальників – переважно студентів та молоді – це спроба встановлення диктаторського режиму в Україні.

 Ми заявляємо: з 22 листопада на Майдані Незалежності відбувався винятково легальний та мирний протест, була подана заявка  до КМДА, яка не була оскаржена. Мітингувальники не припускалися жодних антизаконних дій.

 Всі 9 днів існування Євромайдану мітингувальники власноруч забезпечували безпеку та локалізували численні провокації, які робила влада з метою імітувати громадянські зіткнення.

  В ніч на 30 листопада на Євромайдані були громадські активісти спільно з представниками від опозиції, а також мирні протестувальники, які займалися підготовкою акції в неділю, 1 грудня.  Саме через це влада використала проти мирних протестувальників силові підрозділи, які продемонстрували особливу жорстокість.

  Ми переконані, що такими діями влада делегитимізувала себе, оскільки вчинила незаконні та силові дії проти власного народу.

 Застосувавши силовий сценарій, влада спровокувала українців на продовження акцій, які з заходів за євроінтеграції стихійно перетворюються на антивладні протести.

 Ми попереджаємо: подальше застосування силових методів проти протестувальників буде лише провокувати протистояння. Ми застерігаємо владу від подальших провокацій та репресій проти мітингувальників. Вся відповідальність за цю ситуацію лежить особисто на Вікторі Януковичу.

 Ми закликаємо міжнародну спільноту дати оцінку незаконним діям української влади, яка провокує силовий сценарій в Україні, аж до застосування індивідуальних санкцій проти тих представників влади, які відповідальні за порушення прав українців.

 Мітингувальники зараз самоорганізовуються на Михайлівській площі, де триває мітинг. На завтра, о 12.00, плануються заходи опозиції, які мають розпочатися в парку Шевченка.

  Прес-центр «#Євромайдану»

 Наталія Соколенко

 Тетяна Пеклун

 +38 067 506 81 62

 euromaydan.press@gmail.com

Фахівці PR просять колег не брати участь в інформаційних кілерських механізмах проти власного народу

В Україні хотіли ввести надзвичайний стан