12 районів Тернопільщини уже повстали проти окупаційного режиму Януковича

Поділитися

Практично усі адмінбудівлі на Тернопільщині зараз зайняті людьми. У кожній з них відбувається цілодобовий прийом громадян депутатами від Всеукраїнського об’єднання «Свобода», регіонали пишуть заяви на вихід з партії та звільнення з посад.

 

З приводу цього керівник Штабу національного спротиву Тернополя Володимир Стаюра зазначив: «Після ганебних безчинств, які вчиняв і продовжує вчиняти окупаційний режим, повстала вся Україна. На даний момент цілодобові прийоми громадян відбуваються не лише в приміщенні адміністративного будинку Тернопільської обласної ради, а й в багатьох адмінбудівлях районних рад. Громада Тернопільської області має змогу задати будь-які питання своїм обранцям та отримати на них оперативні відповіді. Відбувається процес повернення народовладдя в Україні. Сьогодні кожен повинен засвідчити свою громадянську позицію. Досить робити революцію біля телевізорів – час виходити на майдани і боронити Україну. Новітні Крути – це кожен малий чи великий майдан, це сотні майданів по всій країні. Настала пора стати один за одного, брат за брата,друг, за друга, сусід за сусіда – єдиною силою проти окупаційного режиму. І тоді перемога обов’язково буде за нами!»

 

Детальніша інформація по районах Тернопільської області:

 

Тернопільський район. В приймальні голови Тернопільської районної адміністрації відбувається цілодобовий прийом громадян за участі депутатів Тернопільської районної ради від ВО «Свобода» та інших опозиційних сил. З місцевого осередку партії регіонів (а також з фракції у райраді) вийшли такі депутати: Коломийчук Василь, Березовський Юрій, Кулик Степан. Ні голова районної адміністрації, ні його заступники не вийшли на роботу.

 

Чортківський район. На Чортківщині голова районної адміністрації Кобіс Степан написав заяву на вихід з партії регіонів. Районна організація ПР скликає конференцію для саморозпуску.

 

Шумський район. Депутатами-свободівцями проводиться цілодобовий прийом громадян в приймальні голови Шумської районної адміністрації. Голова адміністрації викликав наряд  міліції до депутатів від свободи, наразі його кабінет «опечатано».

 

Козівський район. У Козівському районі голова адміністрації Михайлюк Дмитро написав заяву на звільнення з посади. Усі його заступники теж готові написати аналогічні заяви. В адмінбудівлі триває цілодобовий прийом громадян. Практично всі депутати райради від ПР написали заяви про вихід з однойменної фракції.

 

Збаразький район. Депутатами-свободівцями проводиться прийом громадян. Голови Збаразької  адміністрації Демчишина Івана, а також його першого заступника немає на робочих місцях. 7 депутатів райради вийшли з партії регіонів, збираються підписи про висловлення недовіри голові райради, регіоналці Розвадовській Надії. Сесія Збаразької районної ради відбудеться 28 січня. Громада Збаражчини оголосила голову райради і адміністрації в розшук. На даху адміністрації вивісили революційний червоно-чорний стяг.

 

Бучацький район. На сесії райради, яка відбулася 26 січня 2014 двома третіми від загального складу депутати висловили недовіру голові Бучацької районної адміністрації Василю Савці. В адмінбудівлі проводиться цілодобовий прийом громадян депутатами районної ради. 

 

Кременецький район. Голова Кременецької районної ради Гуславський Андрій написав заяву про вихід з партії регіонів та її фракційного об’єднання у райраді. На засіданні депутатів-регіоналів, яке відбудеться сьогодні, планується винести питання про ліквідацію фракції ПР в Кременецькій райраді  25 січня аналогічне рішення було прийняте в міській раді Кременця. Сьогодні ж планується розпочати прийом громадян депутатами Кременецької районної ради в приймальні голови Кременецької районної адміністрації.

 

Підволочиський район. У Підволочиську на даний момент адміністрація зайнята людьми, які прийшли на зустріч із депутатами районної ради. Голова РО ВО «Свобода» Ольга Навроцька, виступаючи перед місцевою громадою, зазначила: “Приміщення  районної ради є власністю громади. Від сьогодні штаб національного спротиву буде розміщено тут. Це наші перші кроки до становлення народовладдя. Ми повинні створити свою, легітимну Народну раду. Тому ми вимагаємо негайно скликати сесію районної ради для висунення недовіри голові Підволочиської РДА Руслану Комару-Чорному та голові районної ради Городницькому Володимиру Андрійовичу».  В приміщенні адмінбудівлі громада організовує стіну ганьби для того, аби люди знали поіменно своїх «героїв».

 

Теребовлянський район. 27 січня  о 13.00 відбулася сесія Теребовлянської районної ради, на якій були прийняті рішення про легітимізацію Народної ради на території району, створення виконавчого комітету, організацію загонів самооборони Теребовлянщини. Після сесії в приміщенні райдержадміністрації буде організовано цілодобовий прийом громадян

 

Гусятинський район. З фракції партії регіонів у Гусятинській районній раді вийшло 17 (усього їх 21) депутатів райради. З 28 січня в районній адміністрації розпочинається цілодобовий прийом громадян. Громада Гусятинщини висунула вимогу голові райдержадміністрації – 24 години для добровільного написання заяви про вихід з ПР та відставки.  28 січня відбудеться також сесія районної ради, на якій розглядатимуть питання легітимізації Народної ради на території Гусятинщини, створення виконавчого комітету, організації місцевих загонів народної самооборони.

 

Заліщицький район. В приймальні голови Заліщицької районної державної адміністрації проводиться цілодобовий прийом громадян.

 

Борщівський район. 27 січня о 8.00 громада Борщівщини разом з місцевими лідерами опозиційних партій зайшла у приміщення адмінбудівлі. Згідно мандату Народного віче Борщівщини представники громади поставили вимогу до 15.00 опечатати кабінети голови РДА та його заступників, а їх самих – написати заяви на звільнення. О 15.00 збиратиметься чергове Народне віче, яке в разі невиконання своїх вимог буде всіма законними методами домагатися виконання волі громади.



Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

Війна списує не все…

Лукаш просить свого коханця-президента ввести надзвичайний стан?