371 рік тому народився відомий вчений Ісаак Ньютон

Поділитися

Видатний вчений Ісаак Ньютон, який зробив величезний внесок у розвиток математики, астрономії, фізики та механіки, народився в Англії 4 січня 1643 року, передає УНН.

Ще до народження Ісаака його батько помер. Мати Ньютона вийшла заміж вдруге і віддала сина на виховання своїй матері.У дитинстві хлопчик багато натерпівся він своїх однолітків, які постійно глузували з нього. Але з часом Ньютон заслужив їх повагу, ставши одним із кращих учнів школи. Найбільше Ісаака Ньютона цікавили точні дисципліни.

У 1660 році розпочалося навчання Ньютона в Кембриджському університеті. У результаті він отримав ступінь магістра мистецтв і серйозно зайнявся наукою.

Серед головних досягнень вченого можна назвати відкриття трьох законів механіки й закону всесвітнього тяжіння. Крім того, він пояснив обертання планет навколо Сонця, створив телескоп-рефлектор.

Відкриття Ісаака Ньютона пояснили багато явищ в природі, які до того були нерозгаданими. Вони дали поштовх величезній кількості наукових відкриттів. Сам же вчений ставився до своїх досягнень вельми скептично, вважаючи їх лише наслідками напрацювань своїх попередників.

У 1703 році Ісаак Ньютон став членом Лондонського Королівського товариства. Помер він 31 березня 1727 року.

Літаки США почали патрулювання у повітрі над Балтією

В Іспанії заборонили електронні сигарети