В Іспанії заборонили електронні сигарети

Поділитися

Каталонская служба охорони здоров’я CatSalut забороняє використання, рекламування та продаж електронних сигарет в мережі медичних центрів, служб та інших установ системи громадської охорони здоров’я Каталонії. Заборона набуде чинності з 8 січня 2014 року, повідомляють іноземні ЗМІ.

На думку CatSalut, поширення електронних сигарет ставить під загрозу процес “нормалізації тютюну в суспільстві”, так як жодне дослідження не підтверджує безпеку електронних сигарет ні для курців, ні для людей які їх оточують. “Крім того, немає наукових доказів того факту, що електронна сигарета допомагає кинути палити”, – стверджують у службі CatSalut .

Куріння – одна з основних проблем охорони здоров’я. Тільки в Каталонії реєструється близько 9000 смертей на рік в результаті згубної звички. Останні наукові дослідження показують, що електронні сигарети містять не менш токсичні, ніж нікотин, речовини.

Служба CatSalut заявляє, що заборона буде діяти до тих пір, поки компетентні органи не представлять наукові докази безпеки продукту.

371 рік тому народився відомий вчений Ісаак Ньютон

Міліція розслідує підпал автомобіля депутата Тернопільської міськради