На Тернопільщині ритуруальні служби наживаються навіть на похоронах

Поділитися

До територіального відділення Антимонопольного комітету надійшло звернення Прокуратури Тернопільської області про розгляд звернення депутата Тернопільської обласної ради щодо можливих ознак порушень конкуренційного законодавства з боку суб’єктів господарювання під час участі 29 жовтня 2013 року у конкурсі на право оренди комунального майна. За результатами дослідження, збору та аналізу доказів у справі виявлено, що учасники конкурсу – ПП «Ритуальна служба «Реквієм» та ПП «Інтерсвіт» узгодили між собою умови участі у конкурсі. Зібраними доказами доведено, що у розумінні статті 1 Закону України «Про захист економічної конкуренції» ПП «Інтерсвіт» та ПП «Ритуальна служба «Реквієм» пов’язані відносинами контролю, зокрема директор ПП «Інтерсвіт» обіймає також посаду Генерального директора ПП «Ритуальна служба «Реквієм». Узгодивши свої дії під час підготовки та участі у конкурсі ПП «Ритуальна служба «Реквієм» та ПП «Інтерсвіт» замінили ризик, що породжує конкуренція, на координацію своєї поведінки.

Дії ПП «Ритуальна служба «Реквієм» та ПП «Інтерсвіт» є порушенням законодавства про за-хист економічної конкуренції передбаченим пунктом 1 статті 50 та пунктом 4 частини другої стат-ті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді антиконкурентних узгодже-них дій, які стосуються спотворення результату конкурсу.

Враховуючи викладене, адміністративною колегією територіального відділення визнано, що приватне підприємство «Ритуальна служба «Реквієм» та приватне підприємство «Інтерсвіт», узго-дивши свою поведінку під час підготовки та участі у конкурсі з надання в оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області, який проводився Терно-пільською обласною радою 29 жовтня 2013 року, вчинили порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результату конкурсу. На приватне підприємство «Ритуальна служба «Реквієм» та на приватне під-приємство «Інтерсвіт» накладено штрафи.

На Київ їде 11 автобусів озброєних автоматчиків

Як у Чортківській районній лікарні “хімічать” на довідках