Правоохоронці упіймали підлітків, які обкрадали церкви

Поділитися

У Стрию правоохоронці припинили злочинну діяльність групи осіб, які напередодні Різдва обкрадали місцеві храми, повідомили УНН у прес-службі Стрийського МВ УМВС у Львівській області.

27 грудня у Стрийський міськвідділ міліції надійшло повідомлення про крадіжку з каплички, що у спальному мікрорайоні міста. Зловмисники проникли у храм, зламавши замок на вхідних дверях. З каплички прихопили скарбничку з пожертвами.

“Зловмисники проникали у святині, зламуючи або двері, або замки на них. Щоправда, в одну з церков, що у Стрию, вони проникли через маленьку віконну шибку. Після цієї крадіжки, ми зрозуміли, що знову маємо справу з групою зловмисників, яка або складається з неповнолітніх, або хтось зі спільників є неповнолітнім. Тому що пролізти через такий віконний отвір, аж ніяк не під силу дорослому чоловікові”, – розповів очільник міліції Стрийщини Василь Кулик. – “Днями усіх учасників злочинної групи ми встановили. Наразі одного з них, 18-річного місцевого мешканця, затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час розслідування кримінального провадження будуть встановлені обставини всіх епізодів їхньої злочинної діяльності, усіх часників та ролі, відведені кожному з них у цих ганебних злочинах”.

За фактами крадіжок розпочато досудове розслідування за ознаками злочинів, передбачених статтею 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться усі необхідні слідчі дії та оперативно-розшукові заходи.

Затриманий 18-річний стриянин та його 16-річний спільник були учасниками злочинної групи, яка на початку минулого року обкрадала дитячі садочки та комунальні підприємства у Стрию. Рішення суду в цій справі наразі не вступило в законну силу, так як оскаржується в апеляційному порядку: одному з учасників цієї групи за рішенням суду призначено покарання у вигляді позбавлення волі.

Відповідь Майдану на дезінформацію від Тернопільської облдержадміністрації

Судитимуть посадовця Укртрансінспекції в Тернопільській області за вимагання хабаря