Розпочалося голосування за логотип заявки Львова на право проведення Зимових Олімпійських ігор 2022

Поділитися

У листопаді минулого року Україна подала декларацію до міжнародного Олімпійського комітету і розпочала першу в своїй історії Олімпійську кампанію щодо отримання права на проведення Зимових Олімпійських ігор 2022 року у Львові. Однією зі складових цього процесу є вибір логотипу Заявки приймаючого міста.

«Напевне було б неправильно, якби логотип було обрано в кабінетах. Тому ми хочемо зробити вибір максимально публічним. Я запрошую Вас взяти участь в інтернет-голосуванні за офіційний логотип Заявки Львова на проведення Зимових Олімпійських та Паралімпійських Ігор 2022-го року. З вашою допомогою буде обрана одна з чотирьох концепцій», – написав на своїй сторінці в Facebook Віце-прем’єр, голова Оргкомітету з підготовки заявки на Зимову Олімпіаду Олександр Вілкул.

Голосування триватиме до 26 січня 2014 року на спеціально створеному сайті www.lviv2022.in.ua. Тут можна не лише зробити свій вибір, але й дізнатися, що надихнуло його творців, а також побачити, як можна використати даний графічний символ. Для цього необхідно навести курсор на відповідний варіант.

«Ваш вибір визначить логотип-переможець, який Україна офіційно представить громадськості. Його побачить увесь світ! Голосуйте та запрошуйте до голосування своїх друзів!», – сказав Олександр Вілкул.

Обраний логотип буде представлено у Міжнародному Олімпійському комітеті. В процесі відбору міст проведення Олімпіади логотип буде розповідати світу про Україну, унікальні Львів і Карпати з щирою українською душею та неповторними зимовими курортами.

  Голова національного Олімпійського комітету України Сергій Бубка зазначив: «Друзі, у вас є унікальна можливість допомогти у здійсненні Олімпійської мрії тисяч українських спортсменів та уболівальників спорту. Оберіть офіційний логотип Заявки Львова та підтримайте прагнення України стати господаркою зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор – 2022. Визначивши найкращий із чотирьох варіантів лого, ви допоможете заявці Львова ефектніше презентувати себе світу. Тому будьте активними – долучайтеся до творення історії майбутнього українського зимового спорту».

Варіанти логотипів Олімпійської заявки Львова були розроблені всесвітньо відомою американською дизайнерською компанією «North design», в активі якої робота над логотипами заявок на право проведення багатьох чемпіонатів світу, олімпійських та паралімпійських ігор, повідомляє персональний сайт Олександра Вілкула.

 «Шлях до перемоги не простий. Швеція вже всьоме подає заявку. Корейський Пьончанг, в якому відбудуться Ігри 2018-го року, переміг з третьої спроби. Тому навіть сама участь України в цьому конкурсі – це вже перемога. Адже про цей конкурс будуть говорити в усьому світі, рекламуючи українські зимові курорти. Прямий наслідок – збільшення потоку туристів. Хтось відкриє для себе нашу країну вперше, а хтось закохається в неповторні Карпати і львівський шарм і буде приїжджати до нас знову і знову», – сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що мета-максимум – домогтися перемоги Львова над конкурентами і провести в 2022 році Зимові Ігри в Україні. «Ідея подати заявку на проведення Олімпіади належить нашому Президенту Віктору Януковичу. Перемога і проведення Ігор – не просто важливі самі по собі, а ще й прискорять розвиток туристичного регіону Карпат на 20-30 років. Ефект від цього імпульсу відчує на собі вся країна. Україна переможе у будь-якому разі!», – сказав Олександр Вілкул.

Довідково: У березні 2014 року до міжнародного Олімпійського комітету (МОК) буде подано заявковий файл і гарантійні листи від Національного олімпійського комітету України (НОК) та керівництва міста Львова. В липні 2014 року Виконавчий комітет МОК оприлюднить список міст-кандидатів. Місто, яке прийматиме 24-ті Зимові Олімпійські ігри, оберуть в липні 2015 року на засіданні МОК в Куала-Лумпурі (Малайзія). Головою оргкомітету з підготовки та супроводження заявки до Міжнародного олімпійського комітету на проведення в 2022 році зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор в Україні Олександра Вілкула було призначено Указом Президента України №315/2013 від 5 червня 2013 року.

Невже школярі Скалата ганьбились добровільно?

Тернопільські міліціонери зацікавились тим, як зникло 25 гектарів парків