У Зборові зловили бус з „антимайданівцями”

Поділитися

Зборівчанин Василь Мудло оприлюднив у Фейсбуці цікаву інформацію про те, як “проводжали” антимайданівців до столиці.

Після вчора ввечері в м. Зборів група активістів Євромайдану затримали мікроавтобус, який мав везти окремих представників зі Зборівщини на так званий „анти майдан” – на підтримку діючої влади та Януковича. Все почалось з того, що після обіду 14 січня до працівників районного штабу національного спротиву надійшла інформація, що ввечері зі Зборова має бути відправлений бус від партії регіонів на „антимайдан”. Активістами Зборівського Євромайдану були проведені ряд заходів, які дозволили встановити час та місце відправлення, номер транспортного засобу та потенційне коло осіб, які виявили бажання їхати до Києва. За день „юдиної” роботи їм обіцяли по 150 грн. Десь біля 20.00 на автобусній зупинці, що біля базару, почали збиратись люди з сумками та кульками, в розмовах яких лунали слова „на Київ”, „автобус” і т. п. Невдовзі з’явився „фюрер” місцевих регіоналів В. Ясенівка, який був старшим групи, що мала відправлятись на „антимайдан”. Активісти Євромайдану постійно тримали ситуацію на контролі, вели спостереження за переміщенням прихильників регіоналів. Автобус затримувався, тому В. Ясенівка пішов в центр міста, зустрівся тут із керівником апарату РДА М. Олійник, яка разом з чоловіком Петром була біля свого дому, переговорив з нею і вона запросила його до себе на каву.

Десь перед десятою вечора на зупинку під’їхав мікроавтобус, номера якого збігались з тими даними, які отримали працівники штабу (номер ВО 2528 ВА, власник Олійник А. В., м. Тернопіль). На зупинку одразу під’їхало декілька машин, які біля мікроавтобуса чомусь поламались (напевно, вплинули злі сили, що перебували в бусі). Декілька „мандрівників до Києва” заховались в автобусі, ще декілька втекло. Активісти Зборівського Євромайдану підійшли до буса та просили „антимайданівців” вийти до громади, сказати, чи вони добровільно їдуть на Київ, чи їх примусово заставляють, чи може вони погодились продати Україну за гроші. Проте ті сховались в глибині автобуса і не виходили до людей. Соромно було і водію, який сказав: „Я вже прославився”. Невдовзі під’їхав даїшник в цивільному, який, переговоривши з активістами Євромайдану, зрозумів, що в автобусі перебувають люди, готові продати Україну за 150 срібняків, тому поїхав додому. Мешканці Зборова, що поступово сходились до місця події, не могли стримати свого обурення, що в нашому славному козацькому місті є люди, які, після всього того, що відбувається в Україні, після жорстокості та цинізму влади, яка показала на весь світ своє звіряче та брехливе обличчя, яка хоче заборонити людям молитись та погрожує ліквідувати Українську Греко-Католицьку Церкву, продаються за гроші та їдуть на підтримку Януковича та його режиму до Києва. „Ганьба”, яке дружно лунало з уст присутніх, заставляло людей в бусі ще глибше ховатись в глибині автобуса. Після майже годинної поломки авто євромайданівців нарешті завелись. Автобус, в якому перебували крім водія 4 осіб, рушив через місто. Колона Автомайдану, сигналячи, поїхала за ним. Бус, не зупиняючись, проїхав усе місто, хоча в одному місті група осіб бігла за ним, махала руками, щоб той зупинився. Але мікроавтобус виїхав за місто та зупинився біля КП на об’їзній дорозі. Автомайданівці також під’їхали. Водій чомусь пішов до даїшників всередину, переговорив з ними та повернувся до автобуса. Зборівські активісти також навідались до працівників ДАІ, щоб з’ясувати, чому вони не реагують на порушення правил дорожнього руху, адже автобус зупинився на пішохідному переході прямо під знаком. Даїшники не захотіли фіксувати порушення, натомість бус від’їхав та почав кружляти по перехресті. Як тільки він повернув на дорогу до Млиновець, євромайданівці побачили, як з машини ДАІ, яка під’їхала до КП, вискочив В. Ясенівка, який щосили побіг до автобуса та майже на ходу заскочив до нього. Автобус на великій швидкості рушив в напрямку Золочева, а Зборівський автомайдан супроводжував його до межі Тернопільської та Львівської областей.

Замість повного мікроавтобуса на „антимайдан” поїхало лише 5 осіб. Ось їх прізвища – Василь Ясенівка, депутат райради від партії регіонів, один з керівників цієї партії в Зборівському районі, Василь Бобів, працівник райдержадміністрації, Михайло Павленко, водій райдержадміністрації, Зиновій Мельник, проживає на вул. Козацька, та технічний працівник пошти, прізвище якого встановлюється. В. Ясенівка координував свої дії з М. Олійник, керівником апарату РДА. Пошуком людей на „антимайдан” займались Юрій Кубант (кличка «Хап») та Леся (Олександра) Коваль. Саме завдяки „проколам” останніх євромайданівцям вдалось дізнатись час та місце відправки буса, орієнтовний список людей. Більша частина з них не поїхали – дехто втік, коли побачив євромайданівців, декого не підібрав бус, хоча вони і бігли за ним. Більшість з цих людей – особи, які часто вживають алкоголь, дехто має судимості. Прикро, що в Зборові є люди, які готові продатись за 150 грн. І це після усіх подій, які вже відбулись в Україні, коли вже чітко зрозуміло, хто є хто. Боляче дивитись, як деякі особи, які ходять до церкви та показують себе добрими вірянами, насправді підтримують владу, яка погрожує знищити греко-католицьку церкву. Хай люди знають прізвища тих, хто за „юдині гроші” продає свою душу. І може моральний осуд громади дасть їм шанс покаятись. Бо інакше вони розділять відповідальність за пролиту невинну кров і злочини режиму Януковича.

Списки героїв Зборівського Антимайдану:

Ясенівка Василь Миколайович, депутат райради від партії регіонів, один з керівників цієї партії в Зборівському районі (керівник групи 0673590604)

Леся (Олександра) Коваль помічник керівника групи, займалася пошуком людей

Юрій Кубант (кличка «Хап») займався пошуком людей

Василь Бобів, працівник райдержадміністрації

Михайло Павленко, водій райдержадміністрації

Зиновій Мельник,

P.S: із 23 людей, поїхало лише 6…інші передумали їхати… Тепер залишилося їх тепло зустріти, коли вони приїдуть з Києва

Як за 20 хвилин добили залишки демократії в Україні

Відтепер ми живемо в державі, де нема й мови про якісь права та свободи