Упіймали рецидивіста з 13-судимостями

Поділитися

Працівники Лозівського МВ ГУМВСУ в Харківській області упіймали 38-річного мешканця селища Близнюки, який викрав та розбив автомобіль свого знайомого. Як з’ясувалося під час слідства, на рахунку зловмисника – 13 судимостей за вчинення корисливих злочинів, зокрема заволодіння автотранспортом, повідомили УНН у ВЗГ ГУМВС України в Харківській області.

В селі Новоселівка чоловік на автомобілі ВАЗ-21011 скоїв наїзд на залізобетонну електроопору. Працівники слідчо-оперативної групи, які виїхали на місце події, виявили порожню розбиту автівку, водій якої зник у невідомому напрямку. За державним номером працівники міліції встановили власника авто.

Під час перевірки було встановлено, що родич постраждалого вирішив скористатися цим автомобілем і поїхав на ньому святкувати Новий рік у сусіднє село до свого знайомого. Коли чоловіки добряче випили, знайомий вийшов на вулицю, без відома свого товариша сів в автівку й поїхав кататися. Сп’янілий чоловік не впорався з керуванням та скоїв наїзд на перешкоду, розбив чуже авто та зник з місця пригоди. Працівники міліції встановили його особу, ним виявився 38-річний мешканець селища Близнюки, який на своєму рахунку має більше десятка судимостей за скоєння майнових злочинів.

Для пошуків зловмисника були задіяні декілька екіпажів Державтонспекції та працівники Близнюківського СВМ. Правоохоронці відпрацювали адреси знайомих, друзів підозрюваного, провели подворові обходи, безперервно вели пошуки по вулицях, опитували всіх перехожих. Внаслідок проведення цих заходів через декілька годин чоловіка було затримано на краю селища, де він переховувався від працівників міліції.

За цим фактом слідчими Близнюківського СВМ відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна.

Квартирант обікрав власника житла

П’яний водій збив жінку і вивіз тіло за межі міста