Хомінця і Стаюру попросили не імітувати бурхливу діяльність, а взятися до роботи

Поділитися

Депутати першого демократичного скликання звернулися до керівника Тернопільської облради Василя Хомінця та голови виконкому Володимира Стаюри не імітувати бурхливу діяльність, а зайнятися реальними справами.

Голові Тернопільської обласної ради

п. В. Хомінцю

Голові виконкому Тернопільської обласної ради

п. В. Стаюрі

Депутатам Тернопільської обласної ради

 

Українська революція переходить у завершальну стадію. Повсталий народ бере владу у свої руки. В Україні створені органи народної влади: Народні ради та виконконкоми місцевих рад, які повинні перебрати владу у збанкрутілих держадміністрацій.

Після взяття тернополянами службових приміщень облдержадміністрації, 25 січня відбулась сесія обласної ради, на якій обрано виконавчий комітет Тернопільської обласної ради. Очікувалося, що ця подія призведе до логічного, в таких випадках, завершення — взяття у повному обсязі влади на Тернопіллі. Тобто, замість попереднього правління представників Партії регіонів та їх сателітів до керівництва областю нарешті прийде обрана народом влада. Натомість, 48 сесія Тернопільської обласної ради п’ятого скликання утворила викиконком, наділивши його лише політико-контролюючими функіями, які успішно повинна виконувати Президія, профільні комісії обласної ради та Рада ГО «Майдан».

Панове, не імітуйте бурхливу діяльність, а візміть у свої руки всю повноту влади в області. Ми, депутати Тернопільської міської ради першого демократичного скликання 1990-1994 років, маємо моральне право говорити про це, адже у 1990 році почавши з ухвал: «Декрет про владу», «Універсал» та інших, на той час революційних рішень, перебралили на себе усю владу в місті Тернополі, чим зруйнували всевладдя Комуністичної партії.

Вважаємо, що в цей революційний, доленосний для України час ви повинні діяти аналогічно, чим сприяти поширенню революційних процесів в Україні.

 

За дорученням депутатів Тернопільської міської ради першого демократичного скликання 1990-1994 років:

Я. Ворона

Я. Гап’юк

Я. Демидась

Т. Заоборний

Ю. Моргун

С. Оконський

В. Петрина

І . Полевий

П. Сливка

В. Колінець

0

Майдан дав останнє китайське попередження Януковичу

Яка особа найбільше ганьбить виконком Тернопільської облради?