Найцікавіше з сьогоднішнього Майдану

Поділитися

На столичному Майдані знову зібралось 100 тисяч українців. До майданівців звертаються авторитетні українці.

Виступ Ігоря Луценка
Немає тих слів, аби передати, як я радий Вас бачити! Вашими молитвами мені чудом вдалося вижити і я обіцяю обов’язково повернути цей борг. Післия моєї “поїздки” я зрозумів, що нас неможливо перемогти. “Вони” досі не розуміють нас. Після 3-х місяців протесту “вони” досі думають, що нам хтось платить і хтось нами командую. Вони досі не розуміють, що може існувати України без корупції. “Як таке можливо?” – питали вони мене під час допити. Отже, вони програють, бо їм немає у що вірити!
Всі ці викрадення і напади – Тетяна Чорновіл, я, Дмитро Булатов – доводить, що нас не зупинити. Ми хіба що трошки повільніше ходимо, але не здаємось.
Нам треба формувати легітимні органи влади і силу, що захистить нашу революцію. У нас для цього і сила, і віра, і знання! Слава Україні!

Олексій Гарань: Нарешті США та Європа почали вводити реальні санкції проти режиму – і це те, чого реального боїться Янукович і бандити навколо нього. Завдяки Майдану врятовано честь України у світі і європейські політики почали говорити, що завдяки Майдану Україна матиме світові перспективи. А ще США та Європа почали говорити про допомогу України, якщо буде сформовано дійсно новий уряд. Що можна зробити у цій ситуації? Йти на формування уряду з Януковичем не можна! Або йти лише за умови повернення Конституції 2004 року або укладання відповідного конституційного меморандуму.

Тетяна Чорновіл: На виборах я балотуватися не буду – щоб ви зрозуміли, що це щиро і не політика. Дуже важлива наша єдність, ми стоїмо тут довго, це важко. Багато з нас вже багато чим пожертвували. Йде певне протистояння між аполітичними і політичними, поміркованими пацифістами та радикалами. Хоча на справді мають бути всі. Це часто є технологією Банкової. Не потрібно піднімати питання, які нас роз’єднують! Ми маємо бути єдиним кулаком! Ми повинні вітати, що у нас є люди з рейтингом, більшим ніж у Януковича, підтримувати їх, навіть якщо у нас до них є претензії. Наша справа – це наша масовість! Наші вороги – насправді, це не януковичі, не кати, наша загроза – це люди байдужі. Байдужі, станьте за нами! Ми повинні до останнього триматися від партизанських дій та війни на своїй території (вона нам не потрібна), тому у переговорах є сенс. Люди, які йдуть на переговори, мають думати про життя людей, які стоять на Майдані, життя України, життя українців.

***

Група протестувальників відкрила парасольки на знак солідарності з російським телеканалом “Дождь”.

***

Володимир Яворівський 

Добігає зима великої нашої тривоги, нашого болю та надій. На нас дивиться весь світ. Можна сказати, що у нас за цей час мало перемог. Але є найважливіша перемога – це те, що на планеті народилося нове поняття «Україна» та «українці». Ми повинні сьогодні заявити, що Майдан не втратив ані йоту свого духу! Від імені Автомайдану хочу сказати, що навіть маленька група людей, яка озброєна ідеєю та совістю, здатна перемагати. Немає Булатова, Сергій Хаджій під домашнім арештом, Олексія Гриценка ми ховаємо – здавалося б, Автомайдан обезгловлений, але ні – ми продовжуємо діяти! Ми не здаємо людей! Ми мусимо перемогти з такими людьми, як у нас є!

***

Олег Міхнюк, керівник афганського руху / Ми – учасники бойових дій в афганістані з перший днів без жодної команди вийшли на Майдан, аби відстояти народ України. На разі чиновницька правда – це “я вас у Афган не посилав”. В 2014 році президент проголосив роком учасників бойових дій в Афганістані, але не допустив до покладання квітів до пам’ятника, аби ми знову не повернулися до нього спиною.
Просимо всіх долучитись 15 лютого до акцій, які ми будемо проводити на Майдані на честь 25-річчя виведення військ з Афганістану. Інформаційні провокації влади стверджують, що афганці йдуть з Майдану. Ні – кажемо ми! Ми за вами до кінця!
Афганці з різних областей України знають ціну людського життя, тому до кінця стоятимуть з народом України!

Дмитро Булатов телефоном з лікарні 

-Я хочу сказать спасибо всем, кто молился за меня и верил. Я чувствую вашу поддержку! Майдан для этого и собирался – брат за брата. Мы пойдем дальше, вы сами скоро это уведете. Спасибо вам за поддержку, я нахожусь сейчас в больнице и буду рад за каждое письмо, которое вы мне напишете. Как только я поправлюсь – я буду активнее включаться в дела украинцев.

***

Руслана зачитала погрози, які їх приходять на мобільний телефон, але попри небезпеку та переслідування наголосила, що з Майдану йти не збирається: «Я хоч все життя присвячу тому, щоб ця система пішла на завжди – раз і назавжди! Ці погрози почалися, тому що я почала говорити про санкції – це фото тижня в Європі. Я хочу щоб люди зрозуміли – це не персоналії. Я не проти персонально Януковича, Клюєва та Захарченка. Я персонально проти бандитизму та такої узурпації влади в моїй країні. Мовою страху з українцями не можна розмовляти – Сталіна не треба, Гітлера не треба. Хай Янукович подумає, я кому становищі він опинився! Прапором у Сочі гарно махати, але він перший назвав людей з українським прапором – екстремістами! З яких це часів патріоти стали екстремістами?» .

Сьогодні на віче Майдану прийшло значно більше тернополян, ніж минулої неділі

Штаб “ескадрону смерті” виявили біля Майдану