Одразу 8 визначних місць Тернопільщини потрапили до списку найкращих пам’яток України, обраних народом

Поділитися

Проект «Найкращі пам’ятки України – обрані Народом» створено з метою привернути увагу та інтерес до історичних пам’ятків архітектури, природного надбання України. Вибір десятки найкращих пам’яток нашої держави відбудеться шляхом загальнонародного голосування.
На сьогоднішній день дуже багато пам’яток перебувають в жалюгідному стані, украй необхідно підтримувати їх стан в належному вигляді для збереження цих пам`яток на землі. Тому що кожен пам’ятник архітектури та природи несе в собі частинку багатої історії нашої держави. І важливо, щоб ми не лише милувалися надбаннями культури та архітектури, але й з гордістю могли показувати їх гостям України. Могутню державу робить його багата історія. Збережемо історію України для наших нащадків, щоб вони могли мати можливість пишатися своєю державою.

Вибір десятки найкращих пам’яток нашої держави відбудеться шляхом загальнонародного голосування. Перший етап голосування проекту «Найкращі пам’ятки України – обрані Народом» уже стартував.

За результатами онлайн-голосування чотири пам’ятки з кожної області, які набрали найбільшу кількість голосів, будуть відібрані для участі в загальноукраїнському голосуванні на другому етапі проекту.

Тернопільська область представлена такимипам’ятками:

– Палац Вишневецький;

– Кришталева печера;

– Збаразький замок;

– Русилівські водоспади;

– Сидорівський замок;

– Червоноградський замок;

– Кременецький замок;

– Скеля-Подольський замок.

У Тернополі енергію Майдану та виконавчого комітету спрямовують у “свисток”

Придбано м’який інвентар для пологового та дитячого відділень Зборівської центральної районної лікарні