Світлана Федишена: “Фракція розпущена, але суть не змінилася!”

Поділитися

 «Саме це показала сесія Кременецької районної ради, яка відбулася 4 лютого ц. р. Інформація голови районної ради Гуславського А. А. про розпуск фракції  Партії  регіонів  у районній раді оплесків не отримала. Спершу треба  було побачити результат від такої дії. А він не забарився. І на жаль, не той, якого очікує громада Кременеччини.

   Зрештою, про все конкретно.

 Депутати вже колишньої фракції Партії регіонів  не підтримали мою  пропозицію як голови фракції  політичної партії Всеукраїнського об’єднання « Батьківщина» про включення у порядок денний  цієї сесії питання  щодо заслуховування звіту голови Кременецької РДА про виконання делегованих повноважень, зіславшись на порушення процедури його розгляду і відсутність у районній раді звіту голови. Проте, саме після обговорення цього питання, представницьким  органом  району мала б бути дана оцінка роботи керівника виконавчої гілки влади  району.

   Позафракційні (тепер вже) депутати від цієї політичної сили відмовилися також включити у порядок денний сесії  звернення  до всіх членів Партії регіонів, що є в районі, до керівників комунальних установ, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, міст Кременецького району і мають партійні квитки цієї політичної сили, про саморозпуск районної організації Партії регіонів. Мотивація неприйняття – Конституція України гарантує право вільної участі громадян у політичних партіях, які не заборонені законом.  А хто вірить у те, що Партію регіонів , як таку, що веде антинародну політику,  заборонять їх же синьо – білі законодавці? Це як у популярному фільмі: «Хто ж його посадить – він же пам’ятник?» Пригадуєте?..

   Кременецька районна рада, де більшість депутатського корпусу складають  депутати, що пройшли від Партії регіонів  та Народної партії , залишилася чи не єдиною  в області, яка не визнала повноважень Народної Ради України як колегіального органу, уповноваженого представляти інтереси народу України. Мотивація  схожа – суди скасовують аналогічні рішення інших рад. Знову спрямовую до наведеної вище крилатої фрази із популярного фільму.

   Надзвичайно гострим було на сесії і прийняття районного бюджету на 2014 р. Виконавчий орган влади, маючи у своєму « підпорядкуванні» депутатську більшість,  хоча вже і позафракційну, вперто пропихав через сесійну залу запропонований ним  фінансовий документ. До речі, напередодні, на засіданні постійної комісії  з питань соціально – економічного розвитку, фінансів та бюджету та Президії районної ради, де більшість також складають депутати провладної сили,  бюджет розглядався із голосу. І як результат – Почаївська районна комунальна лікарня, через уже  прийнятий обсяг  фінансування на цей рік, має вирішувати питання скорочення  працюючих. Єдина поступка, на яку пішла влада  опозиційним депутатам  після декількох спроб , – зміна процедури розгляду порядковості  окремих питань порядку денного.  І саме тому вдалося прийняти дві програми, які дали можливість фінансування окремих видатків в галузі спорту та районної газети « Діалог». Що стосується змісту прийнятого бюджету району на 2014 р… в процесі життєдіяльності впродовж  року бюджетні установи його відчують.  Особливо органи місцевого самоврядування …

     І ще одне « важливе для громади» рішення було прийняте на цій сесії – дана можливість для керівництва районної ради за розпорядженням голови ради встановлювати голові та заступнику  голови стимулюючу  50- відсоткову надбавку до основного розміру заробітної плати за інтенсивний характер роботи  та проводити преміювання.  На фоні загального безгрошів’я і злиднів.

 Прикро, що протести, Майдани, боротьба народу за право жити в іншій країні, кров і жертви серед цього народу для депутатів Кременецької районної ради  від провладної  політичної сили мало що означають . Вона суті не змінила, лише трішки підфарбувалася».

 Світлана Федишена, голова депутатської фракції політичної партії  Всеукраїнського об’єднання « Батьківщина»  у Кременецькій районній раді.

СБУ виклала в ютуб розмову Нуланд з послом США в Україні

У Теребовлі опозиція продалась владі за 1 гривню!