Свободівці шукають губернатора Тернопільщини

Поділитися

Депутати облради вимагають проведення перевірки щодо місцезнаходження і законності діяльності «управителя» Тернопільської облдержадміністрації, якого сесія облради двічі відправила у відставку

Депутати Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода» направили звернення начальнику УМВС України в Тернопільській області Саку В.М та начальнику Територіального державної інспекції з питань праці у Тернопільській області Ващуку С.Я. Народні обранці області обурені тим фактом, що в період від 23.01.2014 року до 04.02. 12014 року голова Тернопільської обласної державної адміністрації В.А. Хоптян жодного разу не приходив на своє робоче місце, не з’являвся у інших публічних місцях, телебаченні чи будь-яких засобах масової інформації. Також депутатам Тернопільської обласної ради і працівникам Тернопільської обласної державної адміністрації нічого не відомо про його місцеперебування, а тому під загрозою перебуває бюджетний процес Тернопільської області. Також, з засобів масової інформації громаді Тернопілля стало відомо, що дружина Валентина Антоновича Хоптян Надія Андріївна багато часу проводить у поїздках по різних партійних «регіональних» зібраннях і, мабуть, не цікавиться тим, що місце знаходження її чоловіка нікому не відомо.

« На підставі викладеного, беручи до уваги схильність до самогубства Хоптяна, про яку він публічно заявив у спілкуванні з депутатами Тернопільської обласної ради потрібно негайно забезпечити його розшук. У разі встановлення його місця перебування просимо нас повідомити», – йдеться у зверненні на ім’я начальника УМВС України в Тернопільській області Сака В.М.

«Ситуація з зникненням голови ОДА набуває широкого резонансу. Прес-служба адміністрації стверджує, що він перебуває на лікуванні. Проте ми бачимо, що 30 січня 2014 року Тернопільська обласна державна адміністрація, за підписом Валентина Антоновича Хоптяна, подала до Тернопільської обласної ради проект обласного бюджету на 2014 рік № 01-506/05-30 від 29.01.2014 р. Виникає питання: де, за яких умов, в якому стані був підписаний головний фінансовий документ області? І чи дійсно з ним ознайомлений голова адміністрації? Хочу зазначити, що обласна рада двічі: в грудні 2013 року – 62 голосами та в січні 2014 року – 82 голосами висловлювала недовіру Хоптяну. Проте, оскільки він іще юридично перебуває на посаді, то повинен працювати, а не переховуватися. За результатом попереднього опрацювання проекту обласного бюджету у депутатів Тернопільської обласної ради виникають запитання, які ми не взмозі йому задати через відсутність. В наслідок цього сьогодні депутати облради звернулися до начальника Територіального державної інспекції з питань праці у Тернопільській області для забезпечення проведення перевірки дотримання вимог трудового законодавства України головою Тернопільської обласної державної адміністрації Хоптяном Валентином Антоновичем. Ми просимо встановити причини відсутності його на робочому місті в період з 23 січня 2014 року до 04 лютого 2014 року», – зазначив депутат Тернопільської обласної ради, голова Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Володимир Стаюра.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

У селі Озеряни Бучацького району сироті повернули будинок за 100 тисяч

Майдан-майданом, а судді і прокурори Тернопільщини служать Януковичу