Відбулася зустріч голови обласної ради Василя Хомінця із заступником голови Апеляційного суду Тернопільської області Богданом Сташківим

Поділитися

 Під час розмови голова обласної ради звернувся до суддів Тернопілля забезпечити належне функціонування органів судової системи на визначених Конституцією та законами України засадах. Богдан Сташків в свою чергу оприлюднив своє звернення до колег

Звернення

заступника голови Апеляційного суду Тернопільської області

Богдана Сташківа

Шановні колеги!

 Глибоко занепокояний подіями, що відбулись у центрі столиці України, які сколихнули увесь світ! Пролита кров і втрачені життя громадян у мирний час. А це найстрашніше, що може трапитись. Висловлюю співчуття сім’ям, близьким і друзям загиблих, життя яких обірвалося на Майдані. Світла їм пам’ять.

Україна сьогодні переживає складний час. Серед українських громадян панує тотальна недовіра судовій гілці влади. Все це наслідки диктаторської влади, яка впливала на суди через органи судівського самоврядування, заповнюючи кадри «своїми» людьми.

Здійснюючи тиск, використовували діяльність суддів у своїх інтересах та схиляли до ухвалення ними неправосудних рішень, не враховуючи положень Конституції та законів України, якими визначено: суди здійснюють правосуддя самостійно. Натомість судді при здійсненні правосуддя мають бути незалежними від будь-якого впливу, нікому не підзвітні і підкоряються лише закону. Втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб неприпустимим.

Водночас, будь-які неправомірні втручання або вплив на суд чи суддів, хоч би від кого вони виходили та яку мету переслідували, є неприпустимими і мають одержувати адекватну правову оцінку правоохоронних органів, в тому числі і притягнення до кримінальної відповідальності за втручання в діяльність судових органів.

Шановні колеги, пам’ятаймо, повага до суду та суддів визначальною мірою залежить від самих суддів. Лише прийняття нами справедливих та правових рішень, неухильне дотримання вимог закону може забезпечити повагу до суду як державної інституції і до судді як носія державної влади.

Разом з тим, глибоко переконаний, зміни які відбуваються у нас в державі – відбуваються на краще. Я щиро вірю, в те, що наступна влада, нові політичні сили враховуватимуть вимоги Конституції та законів України, і таким чином, ми повернемо довіру народу до суддів та забезпечимо належне функціонування органів судової влади на визначених Конституцією України засадах, що є обов’язковою умовою належного захисту

конституційних прав та свобод людини і громадянина, розвитку демократичного суспільства, побудови правової держави.

Слава Україні! Героям слава!

Коханець дружини екс-губернатора вже не член

0

Як виявили злочин заступника СБУ (аудіо)