Друге публічне звернення до Юлії Тимошенко

Поділитися

Колишній міністр оборони, а нині народний депутат України Анатолій Гриценко відверто звернувся лідерів теперішньої влади в Україні.


Учора Ви, голова правлячої партії (партії влади), заявили, що дії керівництва держави за весь період воєнної агресії проти України вважаєте виваженими і правильними. Ви заявили, що кадрові зміни в керівництві державою і силовому блоці – не на часі.

Тим самим, замість того, щоб діяти відповідально і рішуче для протидії агресії, як я Вам це пропонував, Ви взяли на себе ОСОБИСТО відповідальність за дії і бездіяльність влади, яка фактично здала Крим і далі здаватиме країну.

Тим самим, прикривши як голова партії влади своїх партійців-посадовців, Ви поклали на себе ОСОБИСТО повноваження СВГК – Самого Верховного головнокомандувача. Звертаю Вашу увагу: в пакеті з повноваженнями завжди – відповідальність! Це перше.

Друге. Учора, у відповідь на пряме звернення до Вас військового командира з Криму з вимогою до Турчинова віддати йому чіткий наказ, як діяти, Ви заявили, що рішення щодо дальшої долі наших військових у Криму Ваша владна команда прийме протягом 3-4 днів.

У зв’язку з цим, змушений попередити Вас: якщо Ваша владна команда справді планує розмірковувати ще 3-4 дні, то це буде (народною мовою) – свинячий голос! А мовою слідчих ГПУ і СБУ – це зрада, здача інтересів країни і держави!

Маєте усвідомити: немає у Вас 3-4 днів на роздуми!!! Кожна втрачена Вами година, навіть хвилина, призводить до фатальних для Криму і країни наслідків!

Третє. На момент початку агресії військове угруповання України в Криму мало достатній бойовий потенціал, аби зупинити російську агресію і не допустити проведення “референдуму”. Хибна стратегія Вашої владної команди “стояти мирно, не провокувати Путіна” не дозволила військам цього зробити.

Ваша нинішня пауза-роздум у 3-4 дні завершиться ще більш фатально, повірте мені. Не за 3-4 дні, а за добу, максимум за дві доби Вашої бездіяльності, усе військове угруповання України в Криму повністю припинить існування, хіба Вам це незрозуміло?

Більше того, невіддання Вашими партійцями-посадовцями наказу щодо виведення з ладу або знищення нашої зброї у Криму призведе до того, що вся ця зброя опиниться у руках ворога і він потім поверне її проти України!

Четверте. Як СВГК Ви хоч усвідомлюєте про що йдеться? Бойові кораблі з ракетним, артилерійським, мінним і торпедним озброєнням, кораблі управління і забезпечення, війська берегової оборони, морська піхота, база підготовки морського спецназу, морська авіація (бойові і транспортні літаки і вертольоти, аеродроми), бази, причали і логістика підтримки морських операцій, склади і арсенали озброєнь ( в чт унікальні в горах, на великий глибині, захищені від ядерних ударів), ракетні комплекси берегової оборони, навчальні бази і полігони, бойова винищувальна авіація (літаки, ракети, аеродроми), комплекси радіотехнічних військ, зенітно-ракетні комплекси протиповітряної оборони,командні пункти авіації і сил ППО, танки, бронетранспортери, бойові машини піхоти, артилерійські системи, переносні зенітно-ракетні комплекси, гранатомети, усіх видів стрілецьке озброєння, інженерно-саперна техніка, системи зв’язку, сили і засоби розвідки, в тч стратегічного для країни значення, багато-багато чого іншого…

Це Ваш подарунок Путіну на десятки мільярдів доларів?! Це втрата воєнного потенціалу України на десятки мільярдів доларів!

А моральні втрати для всієї країни? Для всієї армії та інших силових структур? Для кинутих напризволяще без Ваших наказів військових? Для їхніх родин, які зараз у небезпеці? Для кримських татар та інших мешканців Криму, які не хочуть присягати Путіну?

П’яте. Поки писав пост, отримав ще три дзвінки від командирів частин із Криму. Жодного наказу від Турчинова, попри Ваші публічні обіцянки вчора в ефірі – вони не отримали, дозвонитися ні до кого в Києві не можуть. На Банковій максимум до телефоністки. На відміну від мене, Ваш Турчинов від командирів закрився…

Вимагаю: Ви особисто як голова партії влади, або Ваш перший заступник по партії Турчинов, він же Верховний головнокомандувач, негайно, протягом години, скликаєте засідання РНБО, приймаєте рішення, фіксуєте його Указом – і не пізніше 24:00 доводите до військ відповідні чіткі накази: щодо збройної оборони, чи прориву на материк, щодо знищення зброї та мирної евакуації… Будь-які накази, які приймете, але накази чіткі і зрозумілі! Паралельно – доведіть їх до військ через телеканали і мобільні телефони командирів, бо більшість військових частин уже давно від штабів “відрізані”. Дійте НЕГАЙНО!

Анатолій Гриценко

Підсумки доби у Криму

СБУ затримала в Одесі диверсійну групу