Корупція розриває ліси Тернопільщини

Поділитися

Не зважаючи на те що я не є спеціаліст у лісовій галузі проте чомусь більшість порушень може побачити звичайна людина. Я громадянин який не має відношення до лісового господарства. Проживаю на Борщівщині, займаюся торгівлею на ринку.

Спонукало написати даного листа останні публікації в ЗМІ та те беззаконня, яке твориться у лісах, зокрема на моїй рідній Борщівщині. У лютому та на початку березня 2014 року ми жителі села Озеряни, Борщівського районну виявила 35-40 дуба. На знайденій деревині не було жодного клейма лісництва. Були викликані працівники правоохоронних органів які описали знайдений дуб та сфотографували місце складування. Незважаючи на це, через певний час деревина зникла у невідомому напрямку. Розслідування справи так і не було завершене. Правоохорона система мовчить. Та все ж за наполяганням громади була сформована комісія для перевірки лісництв районну. Дана комісія розпочала перевірку 7 березня цього року. Представниками місцевої самооборони в перший же день були виявлені свіжозрізані пні дуба діаметром більше 1-го метра. також було знайдено самовільно зрубаних 22 ясеня. Виявлено також ряд інших порушень. Зокрема замість санітарної вирубки, під час якої мають вибраковуватися хворі і сухі дерева вирубувалися живі фанерні дуби. Загалом же громадою було проведено перевірку тільки на 20 гектарах з 1000 га. в даному лісництві і на кожному відрізку були свої порушення.

Я думав що такий бардак є тільки на Борщівщині. Проте поспілкувавшись з братом, який проживає у Шумську дізнався про ще більш жахливі факти! У Суражському лісництві під керівництвом нібито директора Ладана масово вирубують фанерний дуб. За словами брата, кожного дня після 18.00 год. столітні дуби масово вивозять у невідомому напрямку. У Шумському КСЛМП «Волинь» також проводиться масова вирубка лісу. Всі дії відбуваються під чітким керівництвом керівника господарства Горбатюка. Продукцію везуть в Костополь. 90% від виручки йде на транспортування, 10 % залишається на доходи підприємства. Транспортує цей ліс власним транспортом директор вищевказаного лісництва. Тому не важко зрозуміти куди іде прибуток?

Мені незрозуміло, де в цей час перебуває, і що робив і робить директор Тернопільського обласного державного управління лісового і мисливського господарства Попадинець? Як таке може творитися в лісовому господарстві без його відома, чи при його замовчувані??? Я не суддя, проте на що до цього часу дивилася правоохорона система, де був природоохоронний прокурор, міліція, голови райдержадміністрацій??? Хто це все прикривав, під чиїм покровом все це робилося???

Степан Богданович, Борщів

Спалювання рослинності та її залишків суворо збороняється законом!

Тернопільська “Нива” провела перше тренування