Ліс у пам’ять героїв Майдану

Поділитися

Село Лісники, що на Бережанщині, славиться своїм славним та героїчним минулим. Тож неподалік сільського меморіалу воякам легіону УСС, де свій спочинок знайшли 100 УССусів та понад 200 вояків Австро-Угорської армії було закладено ліс в пам’ять Героїв Майдану. Добра справа розпочалася із благословення місцевого пароха о.Романа Маслія. У заході, який відбувся з ініціативи Бережанської Самооборони Майдану (керівник Олег Захарків) та за підтримки ДП «Бережанське ЛМГ» (директор Олександр Левчук), взяло участь понад дві сотні осіб.

Як підкреслив ініціатор акції, керівник Бережанської самооборони майдану Олег Захарків, що ідея насадити ліс виникла під час засідання штабу самооборони і була підтримана одноголосно, тим більше, що подібні акції сьогодні відбуваються по всій Україні. Символічний ліс повинен стати живим пам’ятником Героям Майдану, які віддали свої життя за волю України. З цією ідеєю ми звернулися до директора ДП «Бережанське лісомисливське господарство» п. Олександр Левчука, він цю ідею підтримав, і як бачите, зробив усе можливе для того, щоб цю справу можна було втілити в життя. На наш заклик взяти участь у висадці символічного лісу відгукнулись багато небайдужих, а саме:

* Громада села Лісники;

* Бережанська Самооборона Майдану;

* Правий сектор;

* Студентська рада Бережанського агротехнічного інституту;

* Студенти Бережанського агротехнічного інституту;

* Бережанська районна державна адміністрація;

* Бережанська районна рада;

* Бережанська міська рада;

* Міське комунальне підприємство «Господар»;

* Районний осередок ПП ВО «Батьківщина»;

* Районний осередок ПП ВО «Свобода»;

* Районний осередок ПП «Народний Рух України»;

* Районний осередок ПП «Батьківщина»;

* Бережанський районний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

«Дуже приємно, що бережанська громада долучається до посадки лісів і допомагає нам, – говорить директор ДП «Бережанське лісомисливське господарство» Олександр Левчук, – пам’ять Героїв Майдану об’єднала у спільній справі понад 200 осіб, чесно кажучи не пам’ятаю, щоб у висадці лісу брало участь стільки учасників одразу. Для створення лісового насадження на площі 5,0 га, учасниками акції було висаджено більш як 20 тис. сіянців сосни звичайної. Слід зазначити, що на цьому місці у 2008 році стався зсув ґрунту, тож насадження у майбутньому матимуть і захисне значення, а

сосновий ліс вже в скорому часі позитивно впливатиме на навколишнє середовище, змінюватиме його, як зрештою Герої майдану змінили нашу Україну.

По закінчені акції її учасники встановили інформаційний щит, який інформує про те, що тут висаджено «Ліс в пам’яті героїв Майдану». Як пообіцяв п. Левчук згодом цю тимчасову табличку планують замінити пам’ятним знаком, який буде більш інформативним для всіх відвідувачів мальовничого урочища «Толока».

 Прес-служба Бережанської самооборони майдану

Люстрація по-тернопільськи: перша спроба

Богомолець іде у президенти