На Тернопільщині затримали хабарника-паспортиста

Поділитися

Головного спеціаліста Кременецького сектору управління державної міграційної служби Тернопільської області співробітники УБОЗу затримали за вимагання та отримання неправомірної вигоди. З громадян, котрі зверталися за виготовленням закордонного паспорта, державний службовець вимагав кругленьку суму.

Ажіотаж навколо виготовлення закордонних паспортів був завжди. Цим скористався посадовець. Розповідав людям, які зверталися до нього з документами на виготовлення закордонного паспорта то про черги, що розтягувалися на декілька місяців, то про відсутність бланків, то ще якісь малозрозумілі причини невчасного виготовлення документу. Оперативники управління боротьби з організованою злочинністю обласної міліції днями довели, що «гальмівні» процеси в більшості випадків – справа рук того, в чиїй компетенції забезпечувати людей документами для виїзду за межі кордону. А все заради збагачення.

Коли людина, котра прийшла, аби виготовити документ, чує з уст самого співробітника міграційної служби про те, що існує чимало перешкод вчасно отримати закордонний паспорт, то як не повірити такій інформації. Питання: а що ж робити? Відповідь: допомогти можна, але…

Чи не кожен, хто звертався до сектору міграційної служби в Кременці, чув після «але» конкретну суму, яку повинен був покласти на стіл головного спеціаліста. Зважаючи на останні суспільно-політичні події в державі, кількість бажаючих виготовити закордонні паспорти зросла в рази, а службовець цим користався сповна. Зі слів начальника відділу боротьби з корупцією обласного УБОЗу Олега Пальчика, лише за один робочий день чиновник поклав до кишені три тисячі гривень. По шістсот з кожного з п’яти громадян, які звернулися до нього.

Загалом під час обшуку в кабінеті співробітника міграційної служби виявили майже п’ять з половиною тисяч американських доларів, тисячу триста євро, двадцять сім тисяч гривень, п’ятдесят фунтів . Зі слів підозрюваного, це він сімейний бюджет зберігав на робочому місці, та оперативники переконані, гроші – здобуті злочинним шляхом і їм це вдасться довести.

Згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України 48-річного жителя Почаєва затримали. Йому інкримінують частину 4 статті 368 ККУ. Проте оперативна робота з документування фактів отримання незаконної вигоди державним службовцем не припинена. Міліціонери з’ясовують, хто ще зі співробітників державного відомства причетний до хабарницької схеми вимагання грошей. І не тільки в Кременці. Оперативники звертаються до жителів області повідомляти про випадки, коли від вас вимагали чи вимагають «доплачувати» за виготовлення закордонних паспортів чи інших послуг міграційної служби за номерами телефонів (0352) 27-12-15, (067)208-03-06 або 102.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС в Тернопільській області

У Тернополі затримали двірника-збоченця

Знайдіть різницю: в Севастополі і Тюмені