“Неймовірна” невістка зі Збаража

Поділитися

Одну з банківських послуг, яка дозволяє користувачам кредиток економити час, кмітлива 18-річна збаражчанка ефективно використовувала задля власного збагачення. Схему викрадення коштів з «пластику» розкрили правоохоронці.

Жителька одного з прилеглих до Тернополя сіл, не дочекалася зарплати. Думала, що виплати затримуються усім. Та коли дізналася, що іншим співробітники вчасно нарахували зароблене, занепокоїлася і звернулася за поясненнями до банку.

«Гроші з картки перерахували на погашення кредиту», – повідомили клієнтці в фінансовій установі. Така відповідь викликала ще більше запитань, адже жодних банківських операцій вона не проводила та й боргових зобов’язань не має. Аби з’ясувати, куди ж насправді поділися гроші ,потерпіла звернулася до міліціонерів.

Із подібною схемою викрадення грошей з електронного гаманця співробітники Тернопільського райвідділу внутрішніх справ не були знайомі. Довелося добряче помізкувати, щоб розплутати клубок.

У ході слідчих дій стало відомо, що гроші з картки знімала 18-річна збаражчанка, яка , до слова, уже кілька років зустрічається із сином потерпілої. Дівчина за допомогою послуги мобільного банкінгу, не знаючи пін-коду, перераховувала кошти із рахунку потерпілої на картку свого хлопця. Парубку пояснювала, що гроші їй «скинули» знайомі. Далі легко знімала готівку.

Подібну операцію підозрюваній вдалося провести кілька разів. Таким чином зняла майже чотири тисячі гривень.

Щодо спритниці правоохоронці розпочали кримінальне провадження, кваліфіковане частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області

Зникнення людей у Криму стає щоденною нормою

Обама висловив підтримку Києву