Як Янукович покидав Межигір’я: відео евакуації цінностей

Поділитися

Уже весь світ побачив, як колишній президент України Віктор Янукович  утікав з Межигір’я із цінностями, які награбував протягом неповної 4-річної каденції. Після оприлюднення відео, журналістам залишається лише донести інформацію, а кожен може побачити на власні очі.

19 лютого ситуація на київському Майдані загострилася до межі, але між владою й опозицією ще велися переговори про зупинку кровопролиття й пошуку політичних шляхів виходу із кризи, без негайної відставки Януковича.

Інтенсивна, але неметушлива евакуація цінностей почалася 21 лютого – за кілька годин до підписання опозицією і Януковичем угоди про мирний вихід із кризи.

Завантаження й відправлення фургонів тривало до 4 годин ранку 22 лютого. Буквально через кілька годин після цього з’явилося перше повідомлення, що Межигір’я залишили всі його мешканці й прислуга.
)
19 лютого. Відеозапис із камери центрального входу в “Хонку”. Робочий день Януковича починається пізно. В 12:23 він тільки з’являється на ґанку, щось обговорює з охоронцями й ховається в будинку. В 12:28 виходить із будинку, сідає в автомобіль і їде в супроводі охорони.

13:56. “Хонку” залишає світловолоса жінка. Як з’ясували журналісти, її звати Любов Полежай, сестра особистого кухаря екс-президента. Її речі вантажать в автомобіль, і вона їде. В 15:01 повертається.

16:32. Хонку залишає чоловік із валізами. В 16:42 камера фіксує вантажівку. Пізніше на таких машинах під контролем Януковича з Межигір’я будуть вивозити цінності.

20 лютого. Вранці цього дня відбувся масовий розстріл протестувальників на Інститутській у Києві. О 09:17 Янукович вийшов з “Хонки”, сів в автомобіль і виїхав.
)
В 14:20. Приїхав чоловік, схожий на Віктора Януковича молодшого. В 15:06 якийсь чоловік виніс два великих пакети з будинку, сів у машину й виїхав.

Якщо весь цей час все відбувалося без суєти, то 21 лютого була постійна біганина працівників резиденції Януковича. В 18:47 у каді з’являється людина з автоматом.
)

)
)
)
На цьому відео добре видно, як протягом двох днів – 21 лютого й уночі 22-го – вивозилося все найкоштовніше: картини, ікони, вази, годинник і інший антикваріат. 22 лютого в 01:25 з Межигір’я винесли кілька рушниць, повідомляє Українська правда

У підсумку з Межигорья без особливої суєти, зважаючи на все, вивезли все, що було особливе дорого екс-президенту Януковичу. О 21:24 хазяїн Межигір’я з’являється на порозі, щоб проконтролювати процес вивозу майна. Те, що відбувається підтверджує, що Янукович не планував сюди повертатися.

Вранці 22 лютого з’явилося перше повідомлення про те, що Межигір’я охороняють лише кілька людей, причому, на територію можна ввійти безперешкодно. У цей же день подивитися на розкіш резиденції Януковича кинулися тисячі українців.

 

Небесна Сотня поповнилася ще одним бійцем за справедливість: його серце не витримало крадіжки!

Зникнення людей у Криму стає щоденною нормою