Єдиний підводний човен українських ВМС – ” Запоріжжя” – не планується до повернення Україні

Поділитися

Сьогодні, 22 квітня 2014 року, за телефонними повідомленнями джерел Тернопільського громадського інформаційно-координаційного пункту підтримки ВМС Збройних Сил України та за публікаціями українських ЗМІ захоплений Росією єдиний підводний човен українських ВМС – ” Запоріжжя” – не планується до повернення Україні. Про це пише видання Міноборони ” Флот України ” з посиланням на джерела в Чорноморському флоті РФ . 57 членів екіпажу ” Запоріжжя”, які залишилися служити в Росії , в даний час займаються обслуговуванням систем підводного човна. Заходи з підготовки до передачі “Запоріжжя” до складу українських ВМС не передбачаються .Видання також зазначає , що для відновлення підводного човна , якому понад 43 роки , потрібно приблизно 20 млн доларів.

Крім підводного човна “Запоріжжя” , в севастопольських бухтах на сьогодні знаходяться: корабель управління “Славутич” , корвети ” Тернопіль” , “Луцьк” , “Хмельницький” , “Придніпров’я “, морський тральщик ” Чернігів” , танкер ” Бахмач” , буксир ” Кременець ” , медичне судно” Сокаль ” , навчальні катери ” Нова Каховка ” , ” Сміла ” , ” Чигирин ” . У Донузлаві – великий десантний корабель “Костянтин Ольшанський “, морський тральщик “Черкаси” , базовий тральщик ” Генічеськ” , артилерійські катери ” Добропілля ” і ” Херсон” , протидиверсійний катер “Феодосія” . З приводу виведення кожного корабля ведуться окремі переговори з російською стороною. Керівник української групи офіцерів , що займаються виведенням українських кораблів та іншої військової техніки , генерал -майор Володимир Аскаров вважає , що зараз спрогнозувати результати переговорів дуже важко. Нагадаємо, на даний момент Росія повернула Україні 13 кораблів ВМС ЗС України.

Тернопільский громадський інформаційно – координаційний пункт ВМС Збройних Сил України повідомляє:

За звітний період цільова допомога Українській армії та флоту склала біля 55000грн. В зв’язку із ситуацією, що склалась із анексією Автономної республіки Крим, держави Україна для прозорості надходження коштів звіт передано в військову прокуратуру. Кожен тернополянин, який має бажання дізнатись на які потреби направлено кошти, з паспортом, може звернутись , каб.510, Облагробуд, вул.Крушельницька, 18 де йому в вільному доступі буде надана можливість ознайомитись з документами, або за номером 0971136235. В зв’язку з перебазуванням Штабу Військово-Морських Сил Збройних Сил України з Севастополя в Одесу є потреба в допомозі Штабу Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Станом на сьогодні зібрано та підготовлено до відправки 7 комп’ютерів та інша необхідна оргтехніка.

У випадку, якщо Ви готові передати для потреб Збройних сил держави Україна (флоту) :

* орг. – техніку, запасні частини до неї, канц.- товари, переноски, кабеля електричні;

* Заправити транспорт для доставки зібраного ( виключно диз.-паливо) – це вкрай необхідно.

просимо телефонувати за номером тел. 0971136235, або приносити в каб.510, Облагробуд, вул.Крушельницька, 18 ( навпроти бару 777).

По кожній речі буде складено акт прийомки передачі в трьох екземплярах: перший – на штаб ВМС ЗС України, другий – особі, що передала, третій голові ТОГО «Тернопільсікі підсумки» Тарасові Білану , як особі, що відповідальна за передачу всіх товарно – матеріальних цінностей для Збройних Сил України. Особисту відповідальність за доставку допомоги несе: Голова ТОГО «Тернопільскі підсумки» Білан Тарас

Для контролю руху коштів, після завершення перерахунку , матеріали будуть передані в Тернопільський обласний військовий комісаріат.

Ігор Крочак, військовий історик, один з авторів книги «Протичовновий корвет Тернопіль», член Національної Спілки Журналістів України, Спілки Офіцерів України, голова Тернопільського громадського інформаційно-координаційного пункту підтримки ВМС Збройних Сил України

Земельні афери у Тернополі: правда з перших уст

0

У Тернополі впіймали 15 жриць любові (фото, відео)