Сьогодні Жан-Поль Бельмондо відзначає день народження

Поділитися

9 квітня французький актор Жан-Поль Бельмондо відзначає 81-річчя, передає УНН.

Творчий дебют Бельмондо відбувся в Парижі в 1950 році, коли він зіграв роль принца в спектаклі “Спляча красуня”. Популярність до Жан-Поля прийшла через десять років, після фільму “На останньому диханні”, що увійшов в історію світового кінематографа. Привабливий злочинець Мішель відразу сподобався глядачеві. Його стали активно запрошувати на зйомки, в рік виходило по 1-2 фільму з участю Бельмондо.

У 1970-і роки Бельмондо знімався в бойовиках і комедіях. Практично всі трюки в фільмах він виконував сам (“Прекрасний”, “Чудовисько”, “Ас із асів”, “Професіонал”). Образ юного бунтаря з чарівною посмішкою, створений актором, став предметом наслідування європейської молоді.

Бельмондо працював з такими відомими режисерами, як Жан-Люк Годар, Клод Лелуш, Марсель Карне, Жан-П’єр Мельвіль.

Актор успішно брав участь і в театральних постановках. У 1991 році Жан-Поль Бельмондо придбав власний театр “Вар’єте”.

У 2001 році Жан-Поль Бельмондо практично залишив професію, оскільки переніс серйозний серцевий напад. Але в 2008 році він знову з’явився на екранах у фільмі “Людина і його собака”. Цю стрічку режисер Франсіс Юстер створив спеціально для нього.

Актор був удостоєний високих нагород Франції – ордена Почесного легіону та ордена “За заслуги в галузі мистецтва та літератури”.

Як у Бережанах місцеві мешканці “взували” мера під час звіту

До Франції повернувся оригінал рукопису маркіза де Сада