Утилізаційний збір та акцизний податок з переобладнання транспортного засобу скасовано

Поділитися

 

В газеті «Голос України» від 18 квітня 2014 року опубліковано закон про скасування утилізаційного збору на автомобілі та скасування акцизу на переобладнання транспортного засобу.

Нагадаємо, що Верховна Рада України 8 квітня 2014 року ухвалила Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо відміни утилізаційного збору та акцизу з переобладнання транспортного засобу)». Відповідно, законом скасовано сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та звільнено від оподаткування акцизним податком операції з переобладнання ввезеного на митну територію України не підакцизного транспортного засобу в підакцизний легковий автомобіль.

Зокрема, метою даного закону є зменшення податкового навантаження та сприяння розвитку малого та середнього підприємництва, що здійснюють переобладнання автомобілів-фургонів, призначених для перевезення вантажів, у автомобілі, призначені для пасажирських перевезень, забезпечення соціально-економічного розвитку окремих регіонів.

Закон набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

З текстом даного документу можна ознайомитися за таким гіперпосиланням: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=49911.

 

 

Інформаційно – комунікаційний відділ

Головного управління Міндоходів у Тернопільській області

Тернопільські “заробітчани” задекларували лише 1 мільйон 200 тисяч гривень

Земельні афери у Тернополі: правда з перших уст