Викрили банківського працівника, який знімав гроші з кредиток клієнтів

Поділитися

Працівник банку, користуючись довірою клієнтів, зняв з їхніх кредиток понад сто тисяч гривень. Парадоксально, але, як з’ясували міліціонери, пластикові картки та коди до них люди самі дали шахраєві.

Ще наприкінці минулого року дурисвіт взяв у користування три кредитки, що були відкриті на ім’я постійних клієнтів однієї з філій банку на Ланівеччині, в якому зловмисник на той час працював. Пообіцяв, що справно сплачуватиме свій борг і жодних непорозумінь не буде. Люди повірили працівнику фінустанови, а даремно.

Гроші з кредиток ланівчан шахрай знімав регулярно, а от поповнювати рахунки не спішив. Власникам же все частіше надходили смс-нагадування про необхідність погашення кредиту. Коли суми боргу перед банком у кожного з позичальників сягнули десятків тисяч, вони забили на сполох. Спочатку намагалися врегулювати конфлікт самостійно. Забрали в обманщика картки та поставили умову – негайно повернути борги.

Та навіть після того, як картки були повернені власникам, гроші з них продовжували зникати, відтак сума боргу лише збільшувалася. Усвідомивши, в яку халепу потрапили, потерпілі звернулися до правоохоронців.

У ході слідчих дій міліціонери встановили, що шахрай завбачливо переписав усі реквізити кредиток та пін-коди й надалі продовжував знімати кошти за допомогою послуг, які не потребують наявності самих карток. Чужі гроші витрачав у букмекерських конторах, де був частим гостем.

Дії шахрая міліціонери кваліфікували частиною 3 статті 190 КК України (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) та статтею 362 частина 2 (несанкціоновані перехоплення або копіювання інформації, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, якщо це призвело до її витоку, вчинені особою, яка має право доступу до такої інформації) та частина 3 (дії, передбачені частиною другою цієї статті, вчинені повторно).

Коли справа за попередніми трьома фактами була спрямована до суду, до правоохоронців звернулася іще одна жителька Ланівечинни, яка потерпіла від дій шахрая. Жінка позичила зловмиснику картку, аби той зняв дві тисячі гривень, та цією сумою чоловік не обмежився. Отримавши доступ до рахунку, поцупив у п’ятнадцять разів більше.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області

Гроші Майдану: черговий скандал у Тернополі

Крым приманка для Путина в операции, цель которой — заставить Россию повторить путь СССР