11-річний хлопець зруйнував 30 могил

Поділитися

На Харківщині 11 річний хлопець пошкодив 30 могил на місцевому кладовищі. Про це УНН повідомили у прес-службі ГУМВС України в Харківській області.

За словами правоохоронців, під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції за участю небайдужих громадян встановили, що даний злочин скоїв неповнолітній місцевий мешканець.

“Правоохоронці з’ясували, що хлопчина з дозволу матері прийшов на цвинтар збирати з могил поминальні цукерки. Там він перечепився через один з пам’ятників, який потім завалився. Чомусь це викликало у нього приємні почуття і у хлопця виникла шалена думка зруйнувати ще кілька надгробій”,- зазначили у прес-службі.

Скориставшись відсутністю людей, він став ходити по цвинтарю і валяти пам’ятники, штовхаючи їх руками та ногами. Деякі розхитував по декілька разів, поки ті не падали. Награвшись таким чином, та розкурочивши 30 поховань, він повернувся додому.

Слідчим відділенням Нововодолазького РВ відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого ) Кримінального кодексу України. Такі протиправні дії караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до 3 років.

На даний час правоохоронці збирають всі необхідні матеріали для передачі кримінального провадження до суду. Жорстокий вчинок 11-річного хлопця збентежив серця людей своєю безжальністю. Така поведінка явно свідчить про недоліки у вихованні цієї дитини з боку батьків. Дорослі повинні завжди пильнувати своїх дітей, змалечку виховувати в них порядність та духовність, щоб вони виростали гідними громадянами своєї країни.

Глядачі освистали вихід у фінал Євробачення учасниць від Росії

Засуджено сільського голову за одержання хабара у 130 тис. дол. США