Доходи від забезпечення українців Інтернетом перевищили 1,3 мдрд грн

Поділитися

За І квартал 2014 року доходи від надання доступу до мережі “Інтернет” перевищили 1,3 мільярда гривень та зросли на 10% у порівнянні з минулим роком. Про це сказав голова Комітету Верховної ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерій Омельченко, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу депутата.

“Доходи від надання доступу до мережі “Інтернет” перевищили 1,3 мільярда гривень та зросли на 10% у порівнянні з минулим роком”, – сказав Валерій Омельченко.

Зокрема, населенню було надано послуг на 910 млн грн.

Як зазначив народний депутат, державне регулювання телекомунікаційного ринку України повинно забезпечувати умови для отримання населенням якісних та доступних телекомунікаційних послуг.

“Рівень проникнення інтернету у столиці складає 66,8 мереж у розрахунку на сто осіб, в Одеській області – 56,7. Однак, якщо говорити про інші регіони, то цей показник коливається на рівні 5-10. Найнижчим є на Івано-Франківщині – 4,1. Я сьогодні виступаю за те, що створити такі умови, які б дозволяли операторам і провайдерам телекомунікацій, забезпечити високий рівень проникнення зв’язку, особливо Інтернету. У великих містах потрібно працювати над розширенням широкосмугового доступу до мережі. Це можливо лише за умов якісної та безперервної роботи в тому числі і Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації. Ефективна робота всіх учасників сфери дасть можливість автоматизувати багато економічних та соціальних процесів”, – наголосив В. Омельченко.

На Тернопільщині відновили 32 блок-пости

У рамках акції “Підтримай Українську армію” надійшло 118,5 млн грн