Йдучи на виборчу дільницю голосувати за Богомолець, не забудьте паспорт

Поділитися

Цьогоріч, 25 травня, відбудуться позачергові вибори Президента України. Щоб здійснити своє волевиявлення, на виборчу дільницю із собою слід взяти документ, що посвідчує особу та підтверджує українське громадянство. Такими є: паспорт громадянина України; тимчасове посвідчення громадянина України; картка (довідка) установи виконання покарань або СІЗО; паспорт громадянина України для виїзду за кордон; дипломатичний паспорт; службовий паспорт; військовий квиток.

Паспорт громадянина України, військовий квиток та тимчасове посвідчення громадянина України є підставою для отримання виборчого бюлетеня на звичайних та спеціальних виборчих дільницях.

Картка (довідка) установи виконання покарань або СІЗО може бути використана на спеціальній виборчій дільниці, утвореній у відповідній установі виконання покарань або слідчому ізоляторі.

Закордонний, дипломатичний чи службовий паспорт є підставою для отримання виборчого бюлетеня на закордонних виборчих дільницях, а також на спеціальних виборчих дільницях, утворених на суднах, що перебувають у плаванні під Державним Прапором України, та на полярній станції України.

У міграційні службі області зауважують: для того аби проголосувати на виборах у паспорті громадянина України повинна бути вклеєна фотокартка, яка відповідає віку власника, інакше такий документ вважатиметься недійсним.

Тернополянам, яким цього року виповнилося 25 чи 45 років, необхідно звернутись до міграційної служби для вклейки нової фотокартки у паспорт. Це потрібно зробити не пізніше ніж через місяць по досягненню зазначеного віку.

Сьогодні Тернопільщину удостоїть заступник Швайки

Як свободівці “хімічать” у Тернопільській облдержадміністрації