На Тернопільщині небайдужі юнаки допомогли міліціонерам затримати грабіжника

Поділитися

Повертаючись ввечері додому, молода жителька Чорткова стала жертвою грабіжника. Невідомий підбіг до дівчини, повалив на землю та силоміць відібрав мобільний телефон. Впіймати кривдника чортківчанки допомогли хлопці, які були неподалік від місця скоєння злочину.

Як розповів заступник начальника Чортківського райвідділу міліції Андрій Свинарчук, розкрити грабіж міліціонерам «гарячими» слідами вдалося завдяки небайдужості місцевих жителів, які стали його свідками.

Причетним до грабунку виявився 27-річний житель райцентру. Чоловік не вперше потрапляє у поле зору міліції. За його плечима декілька судимостей – за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, майнові злочини. Нещодавно за вчинення серії крадіжок районний суд засудив його до трьох з половиною років в’язниці, однак хлопець подав апеляцію і до винесення нового вироку перебував під домашнім арештом.

Як встановили правоохоронці, того вечора підозрюваний напідпитку, вештаючись без діла вулицями райцентру, запримітив дівчину, яка йшла і говорила по телефону. Бажання легкої наживи виникло одразу. Підбіг ззаду до своєї жертви, збив її з ніг та вирвав з рук телефон. Свідком злочину стали молоді юнаки. Хлопці кинулися на захист дівчини. Наздогнали її кривдника та утримували його до приїзду міліції.

За даним фактом слідчі Чортківського райвідділу міліції відкрили кримінальне провадження. Дії підозрюваного кваліфіковано частиною 2 статті 186 ККУ (грабіж). Йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Співробітники Чортківського райвідділу вдячні юнакам за допомогу у затриманні злочинця. За відважний та благородний вчинок начальник обласного управління міліції нагородить молодих людей грамотами.

СЗГ УМВС України в Тернопільській області

0

Розпочалась теренова гра “Гурби-Антонівці- 2014”

За фактом інтернет-публікації правоохоронці провели перевірку