На Тернопільщині тепер є регіональний представник Уповноваженого з прав людини

Поділитися

Володимир Шевченко, відомий як голова Тернопільської Правозахисної групи, відтепер офіційно представлятиме Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Тернопільській, Івано-Франківській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

Мережу Регіональних координаторів створили задля оперативного реагування на порушення прав людини в областях. Усього таких предстаників 7 – їх відібрали із числа громадських активістів – правозахисників.

Регіональний представник головного Омбудсмена країни (нагадаємо, цю посаду обіймає Валерія Лутковська) здійснює моніторинг за дотриманням конституційних прав і свобод людини в регіоні; перевіряє чинні закони і підзаконні акти на відповідність стандартам у галузі прав людини; готує пропозиції щодо відкриття провадження у справах про порушення прав і свобод людини та реалізовує відкриті провадження; надсилає звернення громадян до територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, інших державних органів, у тому числі СБУ, прокуратури, місцевих та апеляційних судів, місцевих держадміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, їх посадових та службових осіб.

Представник Уповноваженого з прав людини має право запитувати офіційну інформацію в органах державної влади, готувати проекти подань та листів до центральних органів влади, бути присутнім на будь-яких зібраннях центральних та місцевих органів державної влади, на вимогу Омбудсмена складати протоколи про адміністративні правопорушення.

Детальніше із роботою Регіонального координатора Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини можна ознайомитися тут. http://www.ombudsman.gov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=2391&Itemid=37

2 червня жителі Тернопільщини можуть поспілкуватися із Валерією Лутковською у режимі «скайп-прийому». Для цього потрібно зголоситися до Регіонального представника Уповноваженого з прав людини. Прийом громадян у Тернополі Володимир Шевченко проводить за адресою вул.

Пирогова 11, оф. 7 (в прим. ТЕРА). Телефони: 096 700 39 55 або (0352) 400-200. Е-mail: koord.ombternop@gmail.com

 

Мер Тернополя профінансував фільм про кримінального авторитета?

Ще не встигли Порошенка обрати, як його команда порушує закон