Прокуратура вимагає узаконити землі площею майже 600 га, у тому числі – природно-заповідного фонду Тернопільщини

Поділитися

Прокуратура Підгаєцького району зобов’язала чиновників виготовити правовстановлюючі документи на землі загальнозоологічного заказника площею понад 400 га та укласти із суб’єктами господарювання договори на орендовані ними землі площею майже 200 га.

Прокурорськими перевірками встановлено, що голова Литвинівської сільської ради не уклав договору оренди із місцевим суб’єктом господарювання на землю під водним плесом загальною площею 45,3 га.

Аналогічно без укладення договорів оренди використовуються земельні ділянки на території Староміської сільської ради загальною площею 133 га та Підгаєцької міської ради – площею 8 га.

Також відсутні будь-які правовстановлюючі документи на землі загальнозоологічного заказника місцевого значення «Рудники» на території Носівської сільської ради площею 418 га та не проводиться робота щодо державної реєстрації права комунальної власності на вказані земельні ділянки.

Враховуючи викладене, прокурор Підгаєцького району вніс документи прокурорського реагування керівникам місцевої райдержадміністрації та органу місцевого самоврядування з вимогою узаконити зазначені земельні ділянки на території району.

 Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Сімейного насильника примусово видворять з України

На Тернопільщині готуються провокації людьми з Придністров’я?