Сімейного насильника примусово видворять з України

Поділитися

В Тернополі громадянин Алжирської Народної Демократичної Республіки прожив сім років. Приїхав сюди у 2007-му за запрошенням одного з місцевих вишів. За рік одружився на тернополянці і залишився жити в нашому місті.

У 2010-му іноземцю, як такому що перебуває у шлюбі з громадянкою України понад два роки, був наданий дозвіл на імміграцію та видана посвідка на постійне проживання в Україні, розповіли в Управлінні Державної міграційної служби України в області.

Однак, спільне життя в інтернаціонального подружжя не склалося. Чоловік виявися справжнім сімейним тираном. На дебошира дружина не раз скаржилася правоохоронцям. Алжирця поставили на облік у Тернопільському міськвідділі міліції як «сімейного насильника». У 2011-му був фігурантом у справі щодо крадіжок ноутбуків у студентів-іноземців.

Хвилюючись за благополуччя та здоров’я спільної дитини тернополянка зважилася розлучитися із «заморським» нелюдом. Чоловік на останнє судове засідання не з’явився та, не заважаючи на це, суд прийняв рішення про розірвання шлюбу.

Шлюб іноземця з громадянкою України був розірваний, а відтак у чоловіка зникли законні підстави для постійного перебування на території нашої держави,- повідомили у міграційній службі,- окрім цього він не одноразово притягувався до адмінвідповідальності. Відтак, Керуючись Законом «Про іміграцію» дозвіл на імміграцію в Україні громадянину Алжирської народно-Демократичної республіки був скасований.

Алжирець мав час, аби добровільно покинути Україну, але не зробив цього. З червня 2013-го він перебував в Україні незаконно. Чоловік продовжував тероризувати колишню дружину, постійно погрожував їй, заважав виховувати маленьку донечку. Далі скотився до бродяжництва, якийсь час ночував на залізничному вокзалі.

Зважаючи на це, Управління Державної міграційної служби України в Тернопільській області звернулося до суду із позовом про затримання та примусове видворення нелегала з України.

У квітні Фемідою було прийнято рішення про примусове видворення за межі України, затримання та поміщення у Волинський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства ДМС України 36-річного громадянина Алжирської Народної Демократичної республіки.

0

До Тернополя Олег Тягнибок приїхав на Toyota Sequoia за $100 000

Прокуратура вимагає узаконити землі площею майже 600 га, у тому числі – природно-заповідного фонду Тернопільщини