Сьогодні 20 років як відійшов у вічність народний депутат Роман Купер

Поділитися

Сьогодні народні депутати України Михайло Апостол та Володимир Бойко вшанували пам’ять народного депутата України, інтелектуала та інтелігента Романа Купера. Народні обранці помолились на могилі колеги-патріота, про якого досі з повагою розповідають  в націоналістичному середовищі Тернопільщини.

Разом з депутатами вшанував Романа Купера і місцевий підприємець Ігор Мерена.

Довідка Вікіпедії

Роман Купер народився 16 липня 1959 року на Тернопільщині в селі Галич. Закінчив Тернопільський медичний інститут. В 1990 році він вступив до лав Української Республіканської Партії (УРП). Але вже 1992 року Роман Купер перейшов до Української Консервативної Республіканської Партії (УКРП), яка вийшла з УРП. Після цього він очолив тернопільську міську орґанізацію УКРП. Почавши таким чином активне політичне життя, Роман Купер став заступником голови Тернопільської міської ради. На цій посаді він залишався до 1994 року.

На парламентських виборах 1994 року Роман Купер балотувався як кандидат від УКРП на посаду Народного депутата України від Теребовлянського виборчого округу (№ 364). У результаті він пройшов до парламенту і набув депутатських повноважень 12 травня. Але довго попрацювати на цій посаді Романові Куперові не вдалося, бо вже 30 травня 1994 року він помер від інсульту в одній з київських лікарень. Незабаром його поховали у рідному селі. Деякі орґанізації, наприклад Всеукраїнська організація «Тризуб» імені Степана Бандери, висловлювали думки, що Роман Купер був отруєний.

Удовиця Романа Купера, Оксана Купер, 26 березня 2006 була обрана до Тернопільської міської ради від Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» і стала Головою Постійної комісії міської ради з питань планування, бюджету та фінансів.

У центрі Львова через обрив мережі не курсують трамваї

0

Як мер Тернополя три дні дурив мешканців заваленого будинку на вулиці Крушельницької