Тернопільський нардеп лобіює звільнення Сиротюка, Бицюри і Чашки!?

Поділитися

На фото: про набір добровольців до батальйону “Тернопіль” та територіальної оборони, до роти “Теребовля”  та до лав Національної гвардії, про інформування населення щодо заходів безпеки, майбутні вибори та про спокій на вулицях міста й області говорили під час чергового засідання штабу з охорони громадського порядку під головуванням керівника апарату Тернопільської облдержадміністрації Марії Чашки разом з членом команди Хоптяна – паном Лубковичем

Зізнаємось чесно, заголовок новини від прес-служби нардепа Кайди ” Залишення на посадах ставлеників «сім’ї» означатиме відновлення корупційних вертикалей” ми сприйняли як натяк на недолугі дії голови Тернопільської облдержадміністрації Олега Сиротюка та його заступників-свободівців Бицюру і Чашку.

Чому?

Та тому, що з березня місяця, відколи призначений Сиротюк, а згодом і його заступники, свободівці чемно проводять наради з кадрами Хоптяна. Більше того, вони навіть з ними фотографуються на нарадах!

Найогидніше поступає керуюча справами Марія Чашка. Мало того, що кличе на наради головного брехуна Хоптяна – ” небритого внутрішньополітичного Лобка”, так ще й виставляє його на показ і фотографується.

Це й негідник оббріхував Майдан і всі прогресивні патріотичні сили на сайті “Експрес-Тернопіль”, прославляв команду пияка Хоптяна, потоптався по пам’яті загиблого журналіста Георгія Гонгадзе, а тепер сидить тихенько, як щось під лопухом. Кажуть, очікує перемоги Порошенка, в штабі якого працює вся братія облдержадміністрації з команди Хоптяна.

А про що написав Кайда з прес-службою? Згадав, напевно, давні часи з Марією і видав на ура патрійотичний текст ні про що. Реальних справ -кіт наплакав, а піаритись для статистики і щоб не забули треба.

От і зіпсували папір такою мазнею, закривши очі на проблеми у власному окрузі – Тернополі. А можливо не зіпсув? Поступить по честі? Добиватиметься звільнення недолугих побратимів? Чинитиме по-правді?

Про те, навіщо журналіста газети “Свобода” заганяти на наради до Чашки, питання відкрите. Нещасні, залежні агітатори з ТТБ, облрадіо і газети “Свобода” матюкають теперішню владу і ненавидять за кретенізм, напевно, найбільше за 23 роки Незалежності України.

А Чашка далі заганяє в інформаційний вакуум Сиротюка з побратимами. “На наради кликати тільки рабів з ТТБ, облрадіо і газети “Свобода”. Анонсів не давати. Незалежну пресу не інформувати про заходи”,- вердикт Чашки з перших днів при владі тупо виконується досі.

***

Люстрація – це єдиний шлях до кардинальної зміни системи влади. «Свобода» подала на розгляд парламенту і проект закону про люстрацію, і низку інших ініціатив, спрямованих на докорінне очищення влади. І ми вимагаємо негайно розглянути і ухвалити ці законопроекти. На цьому наголосив народний депутат від ВО «Свобода», перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності Олексій Кайда.

«Всі особи, які співпрацювали з репресивними органами, виконували злочинні накази Януковича, причетні до корупційних схем, повинні бути усунуті з займаних посад. У контексті очищення влади від корупції потрібно провести люстрацію не лише чиновників виконавчої та судової гілок влади, а й посадовців, залучених до управління державними фінансами, а також запровадити громадський контроль за їх діяльністю та використанням державних коштів», – підкреслив свободівець.

За словами Олексія Кайди, так звані «професіонали», які працювали на фінансовому ринку України за правилами бандитської влади Януковича, перетворили більшу частину банків і страхових компаній у «відмивочні» контори. «У цій ситуації викликає подив збереження на посаді голови правління «Укргазбанку», третього за розміром держбанку, такої одіозної фігури як Сергія Мамедова, якого в фінансових і бізнес-колах називають «казначеєм» «сім’ї». За участі Арбузова, Мамедова і Курченка під час президентства Януковича розроблялися та реалізовувалися корупційні схеми за рахунок використання державних коштів. А банківська асоціація НАБУ, створена Мамедовим за вказівкою Арбузова, займалася контролем за банками, отриманням поборів за фіктивні проекти та «відмиванням» коштів», – зазначив парламентар.

Олексій Кайда звернув увагу на те, що відповідно до повідомлень у ЗМІ на посади голів правління держбанків – «Укрексімбанку» та «Укргазбанку» претендують виходець з російського «Сбєрбанку» Олексій Ращупкін та колишній голова правління банку «Київ» Юрій Маслов, який нібито прославився вимаганням хабарів і відкатів від клієнтів та колишніх акціонерів, бездумним витрачанням коштів банку на вертолітні перельоти та орендування квартири.

Народний депутат наголосив, що залишення на посадах чи призначення на пост керівників учасників «схем», за якими багато років працювали бандити, означатиме відновлення корупційних вертикалей.

Прес-служба народного депутата України

Обіцяний круглий стіл із головою львівської адміністрації Іриною Сех так і не відбувся

На Тернопільщині змія заснула на столі бухгалтера