У Тернополі проживає 14 мільйонерів

Поділитися

Першого травня закінчилася кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році. Про підсумки деклараційної кампанії – 2014 та її перебіг на Тернопільщині розповіла на брифінгу перший заступник начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Марія Мельник.

Зокрема, вона зазначила, що за період кампанії до територіальних органів ГУ Міндоходів в області громадянами подано 9722 декларації про майновий стан і доходи за 2013 рік, в тому числі 3871 декларацію подали громадяни з метою реалізації права на податкову знижку (декларації для отримання податкової знижки за оплату навчання, за іпотечним кредитуванням, за договорами довгострокового страхування життя, по витратах на оплату державних послуг по усиновленню дитини тощо).

«Громадянами, які зобов’язані задекларувати отримані доходи подано 5851 декларацію. У тому числі 1777 декларацій про отримані доходи у вигляді спадщини, 465 декларацій про доходи від продажу рухомого майна, 368 декларацій про доходи від продажу нерухомого майна, 127 декларацій громадянами, які отримали іноземні доходи, 44 декларації про отриманий інвестиційний прибуток та 3070 декларацій про отримані інші доходи, з яких не утримано податку на доходи фізичних осіб, – розповіла Марія Мельник. – Всього платниками задекларовані доходи на суму майже 450 млн грн та самостійно нараховані податкові зобов’язання на суму 12,9 млн грн, які надійдуть до місцевих бюджетів області».

Цього року свої доходи задекларували й 24 мільйонери, більшість яких, а саме 14, з міста Тернополя. Торік, за підсумками деклараційної кампанії, на Тернопільщині був 21 офіційний мільйонер. Найчастіше декларанти-мільйонери подають звітність про доходи отримані від продажу рухомого чи нерухомого майна, доходи у вигляді дивідендів та доходи у вигляді заробітної плати.

«Цими громадянами нараховано податкових зобов’язань на суму 2,650,74 тис. грн, із яких уже сплачено на дату подання декларації 434,7 тис. грн, сума податку, що ще підлягає до сплати – 2,2 млн грн», – додала Марія Мельник.

 

Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Тернопільській області

Тимошенко, Порошенко і Тігіпко — головні замовники політичної джинси у загальнонаціональних друкованих виданнях

Футболісти тернопільського педуніверситету стали бронзовими призерами України серед студентів