В останній тиждень перед виборами міграційна служба працює в посиленому режимі

Поділитися

До позачергових виборів Президента України залишилося лише декілька днів. Щоб усі громадяни змогли реалізувати своє право вибору, на Тернопільщині активно ведеться робота з уточнення списку виборців.

Так, згідно наказу Державної міграційної служби України, 18 та 19 травня визначені робочими днями для працівників структурних підрозділів Управління ДМС України в Тернопільській області, відповідальних за взаємодію з органами ведення Державного реєстру виборців.

Про своєчасність рішення запровадити додаткові робочі дні, свідчить статистика звернень до міграційної служби органів ведення Державного реєстру виборців.

Зі слів начальника відділу адресного-довідкової роботи Управління ДМС України в Тернопільській області Андрія Цимбалюка, лише за минулі вихідні надійшло майже дві з половиною сотні звернень, щодо уточнення списків Державного реєстру виборців. Працюватимуть міграційники і в день волевиявлення.

З попереднього досвіду відомо, що більшість нарікань громадян, які виникають під час голосування, є суто технічними проблемами. А саме через невчасне вклеювання фотокартки до паспорту. Як вже раніше нагадували у міграційній службі краю, для вклейки нової фотокартки у паспорт, слід звернутися не пізніше ніж через місяць по досягненні 25-ти чи 45-ти річного віку. Тож у тернополян, які мають намір голосувати, залишилося менше тижня для усунення цих недоліків.

У Почаївській Лаврі відмовляються молитися за українців!

Запровадження біометричних закордонних паспортів можливе вже цього року