Через браконьєрство звільнять з роботи голову Бучацького суду?

Поділитися

Як повідомляла інтернет-газета “ПРО ВСЕ”, сьогодні вранці біля села Губин Бучацького району впіймано браконьєрів серед яких був затриманий голова Бучацького районного суду – Гордєєв Володимир Олексійович. Як вдалося встановити, вчора ввечері при цьому чиновнику встановлювали сітки. Чому керівник суду мовчав, що порушується закон – встановлює слідство. До речі, це вже не вперше пана Гордєєва впіймали на гарячому.

Сьогодні рибінспектори витягнули три сітки з води з рибою. Ще одна сітка була в машині, яку використовують для сплавів. Браконьєри впіймали близько 10 кілограмів риби, серед них є червонокнижні екземпляри – 10 марен звичайних  та рябець. Зараз працює слідчо-оперативна група. Буде порушена кримінальна справа за статтею 249 частиною першою. Окрім голови Бучацького районного суду присутній ще один державний чиновник, особа якого встановлюється.

Довідка

Стаття 249. Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом

1. Незаконне зайняття рибним; звіриним або Іншим йодним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду,- карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та
всього добутого.

Марена звичайна Barbus barbus

Таксономічна належність: Клас — Променепері риби (Actinopterygii), ряд — Коропоподібні (Cypriniformes), родина — Коропові (Cyprinidae). Один з понад 340 видів роду, один з 5-ти видів роду у фауні України. Раніше в Україні вид розглядався в ранзі підвиду Марена європейська

Особливості біології та наукове значення: Прісноводна зграйна річкова донна риба чистих, руслових частин річок. Тримається на ділянках з кам’янистим або іншим щільним ґрунтом. Самці досягають статевої зрілості у віці 3–4 років, зрідка в 2 роки, при довжині і масі тіла 14–16 см і 45 г і більше, самки відповідно в 4–5 років при 20–22 см і понад 115 г. Розмноження триває з кінця квітня до кінця червня, інколи й у серпні. Плодючість до 95–155 тис. ікринок. Нерест порційний, відбувається в притоках або на мілководних ділянках головного русла, на кам’янистих або піщаних перекатах. Ікра слабко клейка. Початок нересту вібувається при температурі води 10–12°С, розпал при 15–16°С і закінчення при 21–22°С. Личинки і молодь живляться дрібними формами фіто- і зоопланктону та бентосу, дорослі риби споживають виключно мешканців дна, зокрема личинок комах, молюсків, червів і т. п., а також ікру, молодь і дрібних риб, водорості і вищу рослинність.

Голову Бучацького суду впіймали разом з браконьєрами

Голову Бучацького суду впіймали разом з браконьєрами

Український боксер Василь Ломаченко став чемпіоном світу