Декілька сторінок податкової накладної скріплюється однією печаткою

Поділитися

Відповідно до пп. 201.1, п. 201.4 ст. 201 Податкового кодексу України платник податку зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою (за наявності) податкову накладну, у якій зазначаються в окремих рядках, зокрема, опис (номенклатура) товарів/послуг та їх кількість, обсяг. Згідно з п. 2 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 14.01.2014 № 10, податкова накладна та додатки до неї складаються та надаються за вибором покупця (отримувача) в один з таких способів: у паперовому вигляді або в електронній формі.

У випадку складання податкової накладної в паперовому вигляді її заповнюють за встановленою формою шляхом:

– або видруковування такої форми з подальшим заповненням її платником податку на додану вартість розбірливим почерком ручкою з чорнилом (пастою) синього або чорного кольору без підчищень і виправлень тексту та цифрових даних;

– або заповнення її в електронному вигляді з подальшим видруковуванням. Друкована податкова накладна може бути як з клітинками, так і без них.

Оскільки до розділу І податкової накладної вносяться дані в розрізі номенклатури поставки товарів/послуг, а кількість рядків у розділі І податкової накладної не регламентована, то платник податку залежно від виробничої необхідності може виготовляти і використовувати бланки податкових накладних з необхідною кількістю рядків.

Пунктом 18 Порядку № 10 визначено, що усі примірники податкової накладної підписуються особою, уповноваженою платником податку здійснювати постачання товарів/послуг, та скріплюються печаткою такого платника податку – продавця. Податкова накладна не підписується покупцем товарів/послуг і не скріплюється його печаткою.

Якщо через значну кількість рядків розділу І податкова накладна оформлена на декількох сторінках, то уповноважена особа підписує та скріплює печаткою останню сторінку такої податкової накладної.

 

Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Тернопільській області

0

У Тернополі відбулося Свято Морозива

Прокуратура розпочала розслідування за фактом незаконного видобування корисних копалин